JP „Kikinda“ apeluje građanima da zaštite vodomere tokom hladnih dana

Zastita-vodomera

JP „Kikinda“ podseća potrošače da na vreme zaštite i „zazime“ svoje vodomere i vodomerna skloništa. Sprečavanje pucanja vodomera i cevovoda pri niskim temperaturama moguće je primenom toplotne izolacije, odnosno pokrivanjem istih starim ćebadima, stiroporima, krpama, najlonskim džakovima i drugo, navedeno je u saopštenju JP “Kikinda”.

Izolacija je je naročito neophodna ako je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora. Iz ovog preduzeća apeluju na potrošače da upozorenje shvate ozbiljno, kako se ne bi ponovila situacija s početka godine. – Pojedini potrošači, bez obzira na naša upozorenja, nisu zaštitili svoje vodomere. To je jedan od razloga što je protekle zime kao posledica smrzavanja do sada promenjen njihov rekordan broj, preko 200 – navedeno je u saopštenju.

Prema skupštinskoj odluci, Javno preduzeće „Kikinda“ nadležno je za popravke instalacija isključivo do merača protoka vode u domaćinstvima, a da je održavanje vodomernog mesta u nadležnosti potrošača (Odluka o javnom vodovodu Skupštine grada Kikinde čl. 51; stav 7 i 8), zbog čega apeluju iz ovog preduzeća da se vodi briga o njima i čisti unutrašnjost šahta.

Zastita-vodomera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *