OŠ „Žarko Zrenjanin“ danas obeležava Dan škole

IMG_7272

Učenici, roditelji i kolektiv Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ danas, 4. decembra obeležavaju Dan škole. U toku prepodnevnih časova organizovane su razne radionice i sportska takmičenja, a u 18:00 časova u Narodnom pozorištu proslava će biti završena centralnom priredbom.

17Kako je objasnio direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ Tihomir Farkaš odlučili su da Dan škole obeleže radno, te je u toku prepodneva organizovan Dan otvorenih vrata. – Smatramo da ćemo na ovaj način približiti školu učenicima i roditeljima. Poslednjih nekoliko godina smo uveli ovo kao praksu i pokazalo se kao dobro i interesantno, posebno što se i roditelji uključuju – rekao je on.

Nastavnici i učitelji u saradnji sa đacima i roditeljima organizovali su vajarsku radionicu, matematički kviz, šahovski, odbojkaški i turnir u pikadu, izradu novogodišnjih poklona i čestitki i drugo.

Nastavnica hemije Branislava Dilber Kosić zajedno sa učenicima 7. i 8. razreda organizovala je radionicu „Između magije i hemije“ gde su, prvenstveno nižim razredima, predstavili zanimljive oglede. – Koristimo supstance iz svakodnevnog života  kao što su mleko, ulje, soda bikarbona, sirće, jaje. Neke od ogleda mogu da rade kod kuće, to nam je i clj da oni vide, da se zainteresuju za nauku. Sa druge strane prikazali smo i malo atraktivniji ogled koji ne mogu da rade kod kuće, ali čisto da zavole malo nauku, pre svega hemiju – rekla je nastavnica Dilber Kosić.

IMG_7244 IMG_7247 IMG_7248 IMG_7249 IMG_7254

Jedan od ogleda koji je moguće i kod kuće isporbati, kako je objasnila nastavnica hemije, jeste „jaje kao loptica skočica“, gde se živo jaje potopi u sirće i nakon dva dana ljusku je moguće oprati mlazom vode, a jaje će postati gumenasto.

U učionici nedaleko od kabineta za hemiju prvaci su svoju kreativnost pokazivali praveći čestitke za Novu godinu. Kako su objasnile sedmogodišnja Anja i šestogodišnja Nikolina pravili su čestitke sa motivom Sneška Belića. Prema njihovim rečima nije im bilo teško da naprave, ali su imale i pomoć. Srećne Novogodišnje i Božićne praznike, čestitkama koje su napravile, poželeće svojim roditeljima.

8Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ pohađa blizu 600 učenika i kako je rekao direktor Farkaš škola ima dobre generacije koje postižu sjajne rezulultate. – Prošle godine smo imali republičkog prvaka i osvojeno treće mesto iz istorije. Odbojkaška ekipa osvojila je drugo mesto na republičkom takmičenju. To su zaista sjajni rezultati i nadamo se da će i naredne generacije postizati takve, ako ne i bolje rezultate – rekao je direktor Farkaš.

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ obeležava Dan škole kao sećanje na datum kada je Žarko Zrenjanin odlikovan Ordenom narodnog heroja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *