Održan karate turnir “Bašaid Kup”

2

Međunarodni karate turnir “Bašaid Kup”, 15. po redu, u organizaciji lokalnog Karate kluba održan je proteklog vikenda u Bašaidu. Turnir je okupio preko 200 takmičara iz 20 klubova iz Vojvodine i Rumunije.

Ova borilačka veština ima dugu tradiciju u Bašidu. Karate je u ovom selu zaživeo prvo kao sekcija kikindskog kluba “Partizan” još davne 1982. godine. – Mi kao selo smo mali, ali održali smo se, otvorili naš klub i od tada organizujemo nešto svake godine. Imamo decu koja su potencijal našeg društva, decu koja će možda jednog dana biti vrhuhnski sportisti. Imamo 35 stalnih članova i još dece koja su pristupajući članovi – objasnio je Jovan Jankov, predsednik Karate kluba „Bašaid“.

1Karate takmičari borili su se u različitim uzrasnim kategorijama. Karate klub „Čoka“ predstavljalo je 11 takmičara, od kojih su neki po prvi put učestvovali na turniru i uspešno došli do prvih medalja. Saša Ji bio je najbolji u katama i borbama. Čokanske karatiste trenira Aleksandar Muidža.

CokaČlan Gradskog veća Miordrag Bulajić, koji je ujedno i predsednik skupštine Sportskog saveza istakao je benefite koje borilačke veštine imaju u razvoju deteta, kao što su jačanje ličnosti, samopouzdanja, uticaj na razvijanje samostalnosti, discipline, upornosti, poštovanja, ali i razvijanje mišićne muskulature, motoričkih sposobnosti, kao i rast kostiju. – Gradska uprava sigurno da posebnu pažnju posvećuje seoskim sredinama, manifestacijama i turnirima koji su značajni za određena mesta, jer je prisutna mnogo talentovane i darovite dece i predstavljaju izuzetnu bazu i potencijal u sportskom smislu. Ono što deca usvoje kao neke tehnike i taktike tokom bavljenja karateom sigurno da mogu da primene u svakodnevnom životu – rekao je on.

8Na turniru „Bašaid Kup“ Danilo Vuk Mitić nagrađen je peharom kao najmlađi učesnik turnira.

61 4 9 10

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *