Promocija novog romana Srđana Srdića u sredu u Narodnoj biblioteci

poster-srebrnaMagla-Kikinda

Promocija romana „Srebrna magla pada“ autora Srđana Srdića biće održana u sredu, 13. decembra u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u Kikindi sa početkom u 20:00 časova. O romanu će, pored autora, govoriti urednik izdanja Ivan Radosavljević, kao i književni kritičar Vladimir Arsenić.

„Srebrna magla pada“ je treći Srdićev roman, koji urednik Ivan Radosavljević opisuje kao „svedočenje o privremenoj prirodi i finalnoj neodrživosti prisnog, intimnog kontakta, o nemogućnosti autentične komunikacije, o usamljenosti kao neotklonjivom atributu čovekovog stanja“.

Srđan Srdić rođen je 1977. godine u Kikindi. Autor je romana Mrtvo polje (2010) i Satori (2013), zbirki priča Espirando (2011) i Sagorevanja (2014), kao i knjige eseja Zapisi iz čitanja (2014). Dobitnik je književnih nagrada Ulaznica (2007), Laza Lazarević (2009), Biljana Jovanović (2012), Edo Budiša (2012), kao i stipendije iz Fonda Borislav Pekić (2010). Tekstovi i knjige Srđana Srdića prevedeni su na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik.

Srđan Srdićposter-srebrnaMagla-Kikinda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *