Novogodišnji vašar počinje u petak

vasar

Tradicionalni Novogodišnji vašar u Kikindi počinje u petak, 22. decembra i trajaće do kraja godine, odnosno 31. decembra. Kako najavljuju iz Kancelarije za turizam grada Kikinde, novina u ovogodišnjem Vašaru je svakodnevni muzički program, dok će koncert na gradskom trgu u najluđoj noći izostati.

Prodajni štandovi i bina biće postavljeni ispred Gradske kuće. – Za svakoga će biti po nešto. Daleko smo mi od Novogodišnjeg vašara u Beču, ali nekako moramo krenuti i napraviti uslove da se i takvi vašari odvijaju u našem gradu. Pozivam sve naše sugrađane da dođu i obiđu naš Novogodišnji vašar. Trudili smo se da dane pred sam doček Nove godine napravimo što veselijim i razdraganijim i da nekako ispunimo dušu nama i najmlađima – rekla je Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam grada Kikinde.

20171218_134033Novogodišnji vašar tokom desetodnevnog održavanja, u periodu od 11:00 do 18:00 časova svakog dana, okupiće izlagače mahom iz Kikinde, koji će svoje rukotvorine ponuditi sugrađanima. Na štandovima će se naći ikebane, nakit, ukrasi, tradicionalni delikatesi, kuvana rakija, a i humanitarna akcija Crvenog krsta „Čaj od srca“ naći će svoje mesto.

Muzički program, koji će da upotpuni Novogodišnji vašar, biće organizovan na postavljenoj bini. Kikinđanima će se predstaviti ženska pevačka grupa „Melizmi“, hor pravoslavne i katoličke crkve, tamburaški orkestar „Gusle“, grupa „Shock“, hor „Kornelije Stanković“, grupa Inflacija, Coolares band, Abba real tribute band.

U novogodišnjoj noći koncert će izostati, jer, kako je objasnila Mirkov, iskustvo prethodnih godina pokazalo je da Kikinđani nisu previše zainteresovani da na otvorenom isprate staru i dočekaju novu godinu. – Sugrađani nisu puno zainteresovani da proprate taj koncert, pa bismo te pare usmerili na neki koncert koji će biti organizovan u 2018. godini, ali zato će tu biti tradicionalni vatromet i 2018. godinu ćemo dočekati uz koncert Bečke filharmonije – objasnila je Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam grada Kikinde.

Na dan dočeka, 31. decembra, tradicionalno će biti organizovana i dečija Nova godina. Najmlađim Kikinđanima novogodišnje praznike upotpuniće hor „Čuperak“ i Dečije pozorište „Lane“. Program počinje u 11:00 časova ispred Gradske kuće.

Novogodisnji vasar, plakat

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *