Još jedna uspešna akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova

policija-policijski-auto-1332932382-139888

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su zaposlenog u kompaniji „Dunav osiguranje“ V.M. (1985) i još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, pronevera i prevara.

Postoje osnovi sumnje da je V.M. od maja 2011. do maja 2016. godine sa osiguranicima zaključio 81 polisu osiguranja od autoodgovornosti kompanije „Dunav osiguranje“, u koje je unosio pogrešne tarifne grupe, tretirajući vozila standarne namene kao vozila specijalne namene iako to nisu.

Na taj način osumnjičeni V.M. oštetio je kompaniju ”Dunav osiguranje” za 2.918.913 dinara.

Takođe, sumnja se da je V.M. od januara 2015. do juna 2016. godine, pribavio protivpravnu imovinsku korist od 100.770 dinara, tako što je novac od naplaćenih premija po osnovu zaključenih polisa od autoodgovornosti kompanije „Dunav osiguranje“, koji mu je poveren u radu, prisvojio za sebe.

Drugoosumnjičenom G.R. na teret se stavlja da je, lažno se predstavljajući kao lice ovlašćeno za posredovanje u registraciji vozila, dovodio u zabludu osiguranike da su premije polise osiguranja kompanije „Dunav osiguranja“ za teretna motorna vozila standarne namene obračunavane i plaćene za teretna motorna vozila specijalne namene.

Na taj način, G.R. je razliku u premiji od 1.754.657 dinara prisvojio za sebe.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Smederevu-stoji u saopštenju PU Kikinda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *