Oštetili Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine više od 40 miliona dinara

saobracajna-policija-640x451

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su bivšeg funkcionera opštine Bačka Topola B.A. (1964) i još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodina oštetili za 40.341.777 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, pored B.A. uhapšeni su i odgovorno lice građevinskog preduzeća ”Kovačević” doo R.K. (1963) i izvođač radova N.V. (1967).

Osumnjičeni se terete da su od 2008. do 2012. godine, potpisivali i svojim pečatima overavali dokumenta – privremene situacije sa neistinitim sadržajem, u kojima je navedeno da je, od strane izvođača radova građevisnkog preduzeća ”Kovačević”, ugrađen materijal i izvedeni radovi na rekonstrukciji Doma učenika Bačka Topola, koji u stvarnosti nisu izvedeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu-stoji u saopštenju PU Kikinda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *