Deda Mraz posetio „Našu kuću“

9

U susret novgodišnjim praznicima atmosfera radosti i slavlja, kao i potreba darivanja su neizostavni. Sreću koju stvara dobijanje novogodišnjeg paketića ne poznaje starosnu granicu, pa su tako korisnici „Naše kuće“, odnosno Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde uz veliki aplauz dočekali Deda Mraza, koji ih je posetio i doneo poklone.

1Direktorica Centra Vesna Stanaćev istakla je da programi ove ustanove podrazumevaju mnoge aktivnosti, a jedna od njih je i uključivanje u život lokalne zajednice kroz manifestacije i programe koji su u njoj i organizuju. – Ovo je jedna tradicija. Iako smo odrasli, u duši smo još uvek deca i Nova godina je jedan od posebnih praznika koji korisnike Naše kuće i te kako čini srećnim i zadovoljnim i uvek se posebno obradujemo i sa radošću dočekamo goste – rekla je direktorica Stanaćev.

Podela paketića korisnicima „Naše kuće“ realizovana je u okviru akcije „Kutija želja“, koju sprovodi Gradska uprava grada Kikinde već petu godinu za redom. Oni  su napisali pismo Deda Mrazu, gde su naveli svoje novogodišnje želje.

2Predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak zajedno sa Deda Mrazom uručila je poklone korisnicima „Naše kuće“. Ona je tom prilikom podsetila da je su praznični dani vreme kada jedni drugima treba da posvetimo pažnju i vreme. –  Dani i vreme u koje živimo sada nose puno problema, ali mislim da je ovaj sam kraj decembra, kada nam stižu praznici, vreme darivanja. Tako i mi želimo da napravimo dobru atmosferu i da se oni dobro osećaju i zato smo i došli da ih posetimo i dovedemo Deda Mraza. Oni su jedan dobar tim, lepo se druže, sa njima kolege dobro rade. Na nama je da im pomognemo, da uslovi u kojima borave budu kako treba, da iz godine u godinu budu sve bolji, da se zaista oni integrišu u društvu i da doprinesu da ovaj naš grad bude grad u kome punim plućima mogu da žive svi – rekla je predsednica Skupštine grada Kikinde.

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde trenutno ima 26 korisnika. Svi oni su uz pesmu, aplauz i veliko hvala dočekali Deda Mraza i poklone.

3IMG_7728 IMG_7730 IMG_7731

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *