Kompanija “Le Belier” organizovala Dan otvorenih vrata u potrazi za 150 novih zaposlenih

Le belier

S obzirom na izgradnju novog pogona i otvaranje novih radnih mesta kompanija “Le Belier” organizovala je danas, 21. decembra, Dan otvorenih vrata u prostorijama Regionalne privredne komore Kikinda. Cilj ovog događaja je upoznavanje potencijalnih zaposlenih sa uslovima rada i otvorenim pozicijama.

Rukovodilac ljudskih resursa u kompaniji “Le Belier” Zorana Stamenić rekla je da postoji potreba za angažovanjem 150 osoba u narednoj godini, s tim da već u januaru 2018. godine oko 50 njih treba da počne sa radom. – Želeli smo da kroz jedan drugačiji pristup pružimo priliku da svi zaintersovani dođu i upoznaju se sa našim zaposlenima i da kroz razgovor i prezentaciju s njima se bolje upoznaju sa pozicijama koje imamo, sa našim proizvodnim procesom i tako steknu sliku o poziciji koja bi njima odgovarala za rad – rekla je ona.

25674871_10214786883415346_2039397679_oDan otvorenih vrata ova kompanija organizovala je uz podršku Regionalne privredne komore u Kikindi, Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske uprave grada Kikinde. U toku dana, raspoređeni u nekoliko termina svi zainteesovani mogli su da dobiju potrebne informacije o slobodnim radnim pozciijama.

Prema rečima predsednika Regionalne privredne komore Kikinda Tibora Horvata „Le Belier“ je njihova najveća članica, najveći izvoznik u regionu i firma koja zapošljava najveći broj radnika. Pored toga, „Le Belier“ je dobio nagradu Privredne komore Srbije među 16 najboljih firmi u Srbiji za 2017. godinu na osnovu ostvarenih rezultata.

Pored nezaposlenih osoba, na Dan otvorenih vrata pozvani su bili i srednjoškolci završnih godina. – Najčešće dočekamo da deca izađu iz srednje škole i onda se zapitaju šta će i kako će. Ovde mogu da razmisle i vide, neki od njih da odluče da li da nastave sa školovanjem, a sa druge strane deca koja hoće da rade da znaju gde ih možda čeka radno mesto u skladu sa onim što su završili. Mi smo u procesima za uvođenje dualnog obrazovanja, ovo je jedan korak bliže tome – objasnio je Horvat.

Prevashodna delatnost kompanije “Le Belier” je livenje aluminijumskih odlivaka za svetsku automobilsku industriju. Le Belier Kikinda postoji od 2003. godine, kada je od Livnice Kikinda kupljen jedan proizvodni pogon u koji je dopremljena oprema za livenje, zapošljeno 50 radnika i drugoj polovini 2003. godine, otpočelo se sa probnim livenjem. Naredne godine proizvodnja se intenzivirala da bi danas Le Beleir Livnica Kikinda, imala 670 zaposlenih radnika i u potrazi je za novih 150 nakon izgradnje novog pogona.

Le belier

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *