Usvojen budžet za narednu godinu

IMG_7792

Odbornici Skupštine grada Kikinde na današnjoj sednici usvojili su budžet grada za 2018. godinu.  Planirani budžet iznosi oko 2,6 milijarde dinara.

Kroz 17 programskih aktivnosti planirana budžetska sredstva će se trošiti, gde najveći deo odlazi na 15. po redu porgamsku aktivnost koja se odnosi na troškove opšte usluge lokalne smaouprave, zatim na programsku aktivnost koja se odnosi na razvoj kulture, a potom na putnu infratsrukturu.

10

Prema rečima gradonačelnika Pavla Markova usvojeni budžet ima široki spektar finansiranja. – Nastavljamo visok nivo ulaganja u oblasti komunalne infrastrukture, vodovodne mreže, fekalne kanalizacije, sa skoro 100 miliona dinara. Nakon priprema u 2017. godine očekuje nas i izgradnja gradske pijace. U putnu infrastrukturu biće uloženo preko 200 miliona dinara. Granični prelaz Nakovo u planu je finansiranja. Što se tiče sela preko 100 miliona dinara će bit uloženo. Ne zaostaje ni finasiranje infrastrukture za kulturu i sport, školske objekte. Razmišljamo o narednim godinama i pripremamo se za velike projekte, u prilog tome govori i razdeo za projektnu dokumentaciju koji iznosi oko 50 miliona dinara – rekao je Markov.

Opozicija je povodom usvojenog budžeta istakla planirani deficiti od 8 odsto, odnosno oko 200 miliona dinara.

11 14

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i programe poslovanja javnih preduzeća, a Milan Roščić je reizabran za Zaštitnika građana.

4

Zarad daljeg unapređenja razvoja sporta u Kikindi, poslanici su usvojili Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa kojim se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sprota u gradu Kikinda. Usvojeno je i rešenje kojim se, na period od tri godine, obrazuje Komisija za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kikinda. Komisiju čini predsednica Milica Stojkov i četiri člana – Stanislav Vujčić, Biljana Febab, Dijana Jakšić Kiursi i Ivana Petrović.

6 7

Na današnjoj sednici Marko Markovljev je razrešen dužnosti likvidacionog upravnika JP „Informativni centar Kikinda“ Kikinda – u likvidaciji, a za novog upravnika postavljena je Dijana Jakšić Kiurski, diplomirani ekonomista iz Kikinde.

IMG_7814

Takođe, Tanji Nožici, istekom mandata, prestala je funkcija v.d. direrktora Kulturnog centra Kikinda., te je rešenjem ponovo imenovana na mesto direktora ove institucije. Gojko Ljuboja ponovo je, nakon isteka mandata, izabran da vrši dužnost predsednika UO „Doma zdravlja Kikinda“, Kikinda.

IMG_7807 IMG_7813

Odbornici su usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu putnika kojom je utvrđena cena taksi prevoza, na teritoriji grada Kikinde. Naime, start u prve dve tarife iznosi 61 dinar, a pređeni kilometar 55 dinara, dok je u trećoj tarifi 60 dinara, a pređeni kilometar 100 dinara.

Usvojena je i Odluka o izmeni Odluke o tarifi komunalnih taksti i  to taksa za držanje drumskih motornih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, koja se plaća prilikom registracije vozila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *