Održana sednica za vanredne situacije Severnobanatskog upravnog okruga

sednica-nk-1

Okružni štab za vanredne situacije Severnobanatskog upravnog okruga održao je petu sednicu u sredu, 20. decembra, u Novom Kneževcu. Sednici su, pored Nikole Lukača načelnika Severnobanatskog upravnog okruga, koji je ujedno i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, prisustvovali i članovi štaba, kao i Radovan Jančić, narodni poslanik u Skupštini Srbije i Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac.

Sa sednice je upućen apel svim lokalnim samoupravama sa teritorije Okruga da, ukoliko nisu izradile Plan procene ugroženosti, to u najkraćem mogućem roku učine, jer isti predstavljaju osnov za postupanje u vanrednim situacijama. Takođe, konstantovano je da su sve nadležne službe pripremljene za predstojeću zimsku sezonu i u pripravnosti su u slučaju pojave snežnih nanosa. Posebno je istaknuta uloga Vojske RS – Prve kopnene brigade, stacionirane u Novom Sadu, koja će u slučaju potrebe, a po pozivu predstavnika opštinskih i okružnih štabova za vanredne situacije, staviti svoje ljudske resurse i tehničke potencijale na raspolaganje, navedeno je u saopštenju kabineta načelnika Severnobanatskog upravnog okruga.

sednica-nk-1

Na sednici je razmatran dostignut stepen organizovanosti i osposobljenosti jedinica lokalnih samouprava za zaštitu i spasavanje, Izveštaj o radu za 2017. godinu Okružnog štaba za vanredne situacije Severnobanatskog upravnog okruga, Informacija o stanju i preduzetim merama u oblasti neeksplodiranih ubojitih sredstava na području Upravnog okruga, kao i Izveštaj o stanju spremnosti i pripremama subjekata za zimsku sezonu 2017/2018.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *