Akcija zaplene narkotika i oružja: U Kikindi uhapšena trojica, podnete dve krivične prijave u redovnom postupku

policija-grb

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okvriu sprovedene akcije, S.P. (51) iz Kikinde uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla revolver magnum  i 143 metka različitog kalibra. S.P. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

D.P. (22) iz Kikinde uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela razbojništvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Postoje osnovi sumnje da je D.P. sa pištoljem u nelegalnom posedu pokušao da opljačka radnicu jednog trgovinskog objekta u Kikindi. Policija je kod osumnjičenog pronašla i tri metka kalibra 7,62 milimetra. D.P. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

03I.S. (54) uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i zaplenila oko 720 grama marihuane. I.S. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku.

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla dve puške i jedan pištolj marke „magnum“, navedeno je u saopštenju.

7

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *