Održana sednica Saveta Severnobanatskog upravnog okruga

1-12-e1514210790782

Sednica Saveta Upravnog okruga, 6. po redu, održana je u petak, 22. decembra. Sednicom je predsedavao Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga, a prisustvovali su predstavnici loklanih samouprava, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Stanko Kosovac, predstavnik Policijske uprave Kikinda, kao i predstavnik lovačkog udruženja iz Kikinde.

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i sve učestalija pojava divljih životinja, lisica, u naseljenim mestima. Sa sednice je upućen poziv svim lokalnim samoupravama da u rešavanju problema pojave lisica u naseljenom mestu primene model koji već nekoliko godina unazad koristi opština Ada, a kojim se lisice iz naseljenog mesta uklanjaju na neškodljiv način, bez primene oružja.

Razgovaralo se i o obavezama jedinica lokalnih samouprava da u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama osposobe sisteme za javno uzbunjivanje i izrade Planove o proceni ugroženosti od elementarnih nepogoda, koji su osnov za postupanje u vanrednim situacijama.

2Opštinama je sugerisano da zajedno sa Okrugom podrže učešće privrednika na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Imajući u vidu stupanje na snagu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, pozvane su sve lokalne samouprave da na prigodan način obaveste svoje građane da se na sajtu http://www.stanovanje.gov.rs nalazi brošura koja omogućava svim zainteresovanim licima da se na lakši i jednostavniji način upoznaju sa zakonskim propisima iz oblasti upravljanja i održavanja zgrada, navedeno je u saopštenju Severnobanatskog upravnog okruga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *