Deda Mraz posetio „Čigru“

3Č

Nastavljajući da ispunjava želje, stvara osmehe i prima zagrljaje dece, Deda Mraz  posetio je i članove udruženja „Čigra“, društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Uz uzvike „Mama, vidi šta sam dobila“ deca su sa nestrpljenjem otvarala paketiće kako bi proverila da li su zaista i dobila igračke koje se poželela u pismu Deda Mrazu.

Zagorka Novakov, predsednica duštva za pomoć MNRO „Čigra“, rekla je da je oko 20 dece i starijih članova ovog udurženja pisalo pisma Deda Mrazu, koja su kasnije i ubacili u „Kutiju želja“. – Neko je napisao samostalno, neko uz našu podršku, ali uspeli smo da dostavimo pisma. Zahvaljujemo se ovim putem lokalnoj samoupravi na podršci, a najviše na tome što su izmamili dečije osmehe na današnji dan – rekla je Novakov.

2ČDeda Mraz je prilikom današnje podele paketića išao u pratnji predsednice Skupštine grada Kikinde Stanislave Hrnjak, koja je istkla da za nju dolazak u Čigru izaziva posebnu radost. – Ovde dominira jedna iskrena emocija i topla energija. Radujem se što smo u saradnji sa „Univerexportom“ došli danas da obiđemo naše sugrađane ovde u Čigri. Ovo je jedna volonterska organizacija koja je iz humanitarnog aspekta veoma posvećena svom radu i zaslužili su podršku. Trudićemo se da u narednim godinama dobiju na većem značaju nego što je to bilo u prethodnom periodu – rekla je predsednica Skupštine grada Kikinde i deci i roditeljima čestitala praznike i poželela im dobro zdravlje, radost i napredak u radu.

1ČPri ispunjavanju novogodišnjih želja najmlađih sugrađana, koja su svoja pisma ostavljala u „Kutiju želja“, i ove godine pomogla je kompanija „Univerexport“. Prema rečima Miroljuba Tomića iz ovog trgovinskog lanca ove godine pripremili su 500 paketića. – Kompanija „Univerexport“ godinama podržava praznično darivanje, tako ćemo i u budućem periodu nastaviti. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo deo ove priče sa najmlađima. Nastavićemo da podržavamo lokalnu zajednicu i najmlađe građane Kikinde – rekao je Tomić i dodao da u svoje i u ime kompanije čestita predstojeće novogodišnje i božićne praznike i svima želi uspešnu novu, 2018. godinu.

Ispunjavanje novogišnjih želja najmlađim sugrađanima već petu godinu za redom organizuje Gradska uprava Grada Kikinde. Mališani pišu pisma, koja adresiraju na Deda Mraza i ostavljaju ih u „Kutiju želja“. Nakon što su sva pristigla pisma pročitana, Deda Mraz je počeo da ispunjava želje. Ove godine stiglo je oko 3500 pisama najmlađih sugrađana.

5Č3Č

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *