Ispunjavanje novogodišnjih želja se nastavlja

9P

Čistog srca, iskrenog zagrljaja i velikog osmeha najmlađi Kikinđani su sa nestrpljenjem su čekali Deda Mraza u svojim domovima, neko na kućnom pragu, a neko na prozoru. Najpoznatija novogodišnja ličnost prepoznatljiva po dugoj beloj bradi, a obučena u crveno odelo i danas je ispunjavala želje mališanima.

Osmogodišnja Kalina napisala je Deda Mrazu da joj donese lutku. – Danas sam je dobila i mnogo mi se sviđa. Deda Mraz izgleda baš lepo – rekla je ona, dok je njen petogodišnji brat Mihajlo na poklon dobio loptu koju je i tražio.

Trogodišnja Dunja otpevala je dve pesmice Deda Mrazu kao znak zahvalnosti što joj je doneto lutku sirenu koju je poželela u pismu.

6PPodela novogodišnjih paketića, upotpunjavanje praznične atmosfere i stvaranje sećanja na doček Nove godine najmlađim Kikinđanima realizuje se u okvriru akcije „Kutija želja“, koju već petu godinu za redom organizuje Gradska uprava grada Kikinde. Deca su imala prilike da u pismu napišu šta je ono što žele za Novu godinu, a Deda Mraz im ispunjava želje.

Današnjem obilasku domova porodica, čija deca su slala pisma, pored Deda Mraza pridružila se i predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak. Ona je istakla da je podela paketića obostrano zadovoljstvo. – Iz kuće u kuću koju smo posetili imali smo divne prilike da se nasmejemo i obradujemo decu. U svakoj kući je ta atmosfera posebna. Oni su toliko iskreni. Mislim da je za njih to iznenađenje, što pokazuje i ta dečija iskrenost i njihov osmeh – rekla je predsednica Skupštine grada Kikinde.

8PPri ispunjavanju novogodišnjih želja najmlađih sugrađana, koja su svoja pisma ostavljala u „Kutiju želja“, i ove godine pomogla je kompanija „Univerexport“, koja je ove godine pripremila 500 paketića.

Kako je u „Kutiju želja“ ove godine pristiglo više od 3.500 pisama, Deda Mrazu će biti potrebno vreme da svakom detetu odenese paketić i ispuni želju. Predsednica Skupštine Stanislava Hrnjak zamolila je za strpljenje i objasnila da Deda Mraz svakodnevno obilazi kuće i nosi paketiće, te da će stići do svakoga.

4P9P

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *