Deda Mraz nastavlja da ispunjava želje

4-8

Ispunjavajući novogodišnje želje i noseći paketiće Deda Mraza je put danas naneo u Banatsku Topolu i Bašaid. Uz dobro poznate reči „Ho ho ho“ ulazio je u kuće najmlađih građana koji su mu napisali šta bi voleli da dobiju za Novu godinu, a pismo ostavili u „Kutiju želja“.

U kući porodice Jelača u Banatskoj Topoli praznike sa usihćenjem dočekuju Nikola, Ana i Dragomir. Sa velikim osmesima dočekali su Deda Mraza na ulaznim vratima kuće. – Ja sam poželeo i dobio jednu fudbalsku loptu, pošto treniram fudbal u klubu „Napredak“ – objasnio je mladi sportista Nikola, dok je njegov brat poželeo lego kockice, a sestra lutku.

6Nova godina je vreme darivanja i ispunjavanja želja, vreme kada vlada radost i blagostanje. Ovaj praznik najviše iščekuju najmlađi, jer ih čekaju pokloni ispod novogodišnje jelke.

U porodici Patašin u Bašaidu smeh, radost i sreću zbog novogodišnjih praznika dele petnaestogodišnja Jelena, trinaetsogodišnja Danijela, dvanaetsogodišnji Stefan, sedmogodišnji Aleksa i šestogodišnji Vlada. Pismo Deda Mrazu napisala je najstarija sestra Jelena, koja je poželela da njena braća i sestre dobiju paketiće, ali i priliku da upoznaju Deda Mraza. – Obradovali smo se jako. Deda Mraz nam je doneo igračke i slatkiše i svašta – uzbuđeno priča Danijela.

3Podela paketića organizovana je u okviru akcije „Kutija želja“, koju organizuje Gradska uprava grada Kikinde, te je i gradonačlenik Pavle Markov zajedno sa Deda Mrazom uručio paketiće deci.

9„Kutiju želja“ Grad Kikinda organizuje već petu godinu, a ove godine stiglo je preko 3.500 pisama adresiranih na Deda Mraza, a koja su pisala najmlađi sugrađani.

14-8

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *