Deda Mraz posetio najmlađe pacijente kikindske bolnice

6B

Najmlađe pacijente Opšte bolnice u Kikindi danas je obradovala poseta Deda Mraza. Donoseći igračke i slatkiše, deka sa Severnog pola pokušao je da ulepša praznične dane deci koja se nalaze na Dečijem odeljenju kikindske bolnice.

Četvorogodišnji Mihajlo trebalo bi danas i da dobije otpusnu listu, a time bi se i njegova najveća želja, da Novu godinu dočeka kod kuće, i ispunila. Kako je rekao, pisao je pismo Deda Mrazu gde je poželeo da dobije lutku spajdermena. Njegova majka Dragana istakla je da im mnogo znači to što je Deda Mraz došao. – Baš smo zadovoljni što smo dobili paketiće i što Grad i Bolnica usrećuju decu ovde – rekla je ona.

1BJedan paketić mali pacijetni dobili su od Deda Mraza i gradonačelnika Grada Kikinde Pavla Markova u okviru akcije „Kutija želja“. Drugi paketić obezbedila je Opšta bolnica iz sopstevnih sredstava, što predstavlja tradiciju, rekao je direktor Opšte bolnice Mirko Stojisavljević. – Ja sam srećan što smo u mogućnosti da obezbedimo sredstva i kupimo male poklone koji za njih mnogo znače. Setimo se da i kad smo mi bili mali da smo čekali da dođe ovo doba godine i da nam neko nešto pokloni. Ja im želim svu sreću, radost i zdravlje, sad i ubuduće – rekao je direktor i dodao da se zahvaljuje i Gradu Kikindi, što je takođe obezbedio paketiće.

7BTrenutno se na ovom odeljenju nalazi sedmoro mališana koji sa svojim majkama čekaju potvrdu lekara da su ozdravila kako bi novu, 2018. godinu mogli da dočekaju u krugu porodice.

4B3B6B

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *