Čaba Zombori novi zamenik predsednika Opštine, Eva Kobrehel nova direktorica KOC-a

6-11

Na 19. sednici Skupštine opštine Čoka, koja je održana danas, 29. decembra, odbornici su izabrali Zombori Čabu za novog zamenika predsednika Opštine Čoka, nakon što je Ferenc Balaž dao ostavku na to mesto iz, kako je naveo, ličnih razloga.

Odbornici su, takođe, usvojili i predlog rešenja o imenovanju Eve Kobrehel za novog direktora Kulturno-obrazovnog centra Čoka. Nakon što je dosadašnji v.d. direktora Šandor Konja podeno ostavku, Upravni odbor Kulturno obrazovnog centra sproveo je javni konkurs za izbor direktora ove ustanove. Eva Kobrehel jedina je konkurisala, a kako ispunjava uslove konkursa, UO ove ustanove ju je i predložio za direktora.

Na današnjoj sednici usvojen je Program rada sa finansijskim planom Centra za scojalni rad za opštinu Čoka za 2018. godinu. Iz budžeta Opštine Čoka finansijskim planom predviđena su ukupna sredstva u iznosu nešto više od 22,3 miliona dinara, od čega je 17,1 milion za socijalnu i dečiju zaštitu i dnevne usluge u zajednice, a ostatak predviđenog budžeta biće izdvojen za jednokratne i druge oblike pomoći.

Odbornioci su usvojili i Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Čoka za 2018. godinu.

2Na današnjoj sednici Skupštine usvojena je i Odluka o izmeni Odluke o osnivanju saveta za međunacionalne odnose opštine Čoka. Dosadašnje odredbe Odluke o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose opštine Čoka su menjane usled smanjenja broja predstavnika slovačke nacionalne manjine na teritoriji opštine Čoka, koja prema poslednjem popisu stanovništva nije zastupljena u dovooljnom broju, da bi mogla ući u sastav Saveta za međunacionalne odnose, tj. nije zastupljena minimum 1% u odnosu na ukupan broj stanovnika opštine Čoka, koji je uslov propisan  članom 98. Zakona o lokalnoj samoupravi.

1Nakon što je Sednica završena, predsednik Skupštine Olaj Tibor i predsednica Opštine Čoka Stana Đember obratili su se odbornicima, zaposlenima u Gradskoj upravi, predstavnicima javnih preduzeća, obrazovnih i kulturnih ustanova, kao i mnogobrojnim gostima u okviru svečanog dela sednice.

Predsednik Skupštine opštine Čoka Olaj Tibor istakao je da su u 2017. godini imali 12 sednica i ukupno 139 tačaka, dok je za godinu i po dana, koliko sadašnja struktura vlasti rukovodi, imali 19 sednica i preko 250 tačaka dnevnog reda. On je istakao najvažnije donete Odluke u toku 2017. godine. – Mi smo ušli u postupak komasacije za katastarsku opštinu Čoka, doneli smo sve važne dokumente, sva važna akta. Od važnijih dokumenata bih istakao odluke vezane za pribavljanje i otuđene javne svojine opštine Čoka. Na pretposlednjoj sednici Skupštine imali smo takođe važne odluke, a tiču se funkcionisanja i održavanja stambenih zgrada na teritoriji opštine Čoka, imajući u vidu odredbe Zakona o stanovanju – rekao je Olaj i zahvalio se na  svima na uspešnoj saradnji i poželeo im srećne praznike i uspeh u narednoj, 2018. godini.

4Predsednica Opštine Čoka Stana Đember ukratko se osvrnula na ostvarene investicije u 2017. godini, gde je posebno istakla rekonstrukciju pravoslavne crkve u Čoki, finansiranu iz budžeta lokalne samouprave. Zahvalila se predstavnicima institucija, ističući saradnju sa načlenikom Severnobanatskog upravnog okruga Nikolom Lukačem.  – Ono čime ne želim da se pohvalim, nego smatram da treba više da radimo na tome jeste još čvršća saradnja sa privrednicima i bolji rad u poljoprivredi. Mislim da ćemo tokom 2018. godine to i popraviti – rekla je predsednica, a svoj govor je zaključila citatom Ničea „Sve promene dolaze na staklenim nogama“, te je svima poželela da u narednoj, 2018. godini i „učvrste te noge“.

6-11

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *