Članovi Društva invalida za cerebralnu i dečiju paralizu proslavili novogodišnje praznike

9-6

Darivanje jedni drugima, što poklona, to i osmeha, vremena, pažnje jedno je od glavnih obeležja novogodišnjih i božićnih praznika. U prazničnom duhu, članovi Društva invalida za cerebralnu i dečiju paralizu danas, 29. decembra,  uz prigodan program i dodelu paketića proslavili su Novu godinu.

3Predsednik ovog Udruženja Ivan zarić rekao je da tradicionalno organizuju ovaj događaj pred kraj godine. – Svake godine organizujemo ovo, da se družimo, da ta deca koja su došla prime paketiće. Mada, moram da kažem da je samo trećina njih došla, ostali su ili u krevetu ili nisu mogli da dođu, ali neće biti niko izostavljen. Mi ćemo obići sve i dodeliti paketiće – rekao je Zarić i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža prilikom održavanja svih aktivnosti Udruženja.

4Paketiće je obezbedio Grad Kikinda, a članovima Društva invalida za cerebralnu i dečiju paralizu, koji su bili prisutni na današnjoj proslavi uručio je član Gradskog veća Miodrag Bulajić. On je istakao da akcija podele paketića je pokazatelj dobre uzajamne saradnje Udruženja i Gradske uprave. – Mi radimo na poboljšanju njihovog položaja, borimo se protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom, ali i da ravnopravno bude dostupno za njih obrazovanje i zapošljavanje. Zajedno smo u toj nekoj borbi ka humanijem društvu. Mi treba da prepoznamo njihove potrebe, faktore koji utiču na njihov rad, ali i sve ono gde oni nailaze na određene prepreke i poteškoće tokom njihovog rada. Kada sve to sumiramo, mi pronalazimo modele za rešavanje tih problema – rekao je Bulajić.

6Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu Kikinda osnovano je 1997. godine kao organizacija koja se bavi humanitarnim radom, okupljanjem i učlanjenjem novih članova, pomoć obolelima od dečije i cerebralne paralize za poboljšanje kvaliteta života. Ovo Udruženja trenutno ima 77 članova.

9-6

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *