Vukan – prva beba rođena u kikindskoj bolnici u 2018. godini

7 prva beba

Vukan Latković prva je beba rođena na Porođajnom odeljenju Opšte bolnici u Kikindi u novoj, 2018. godini. Dečaka teškog 3950 grama i dugog 54 centimetra na svet je donela dvadesetdvogodišnja Snežana Latković iz Banatskog Velikog Sela 1. januara u 8:15 časova.

8 prva beba sa majkom

Prva beba u 2018. godini je druga u porodici Latković. Mali Vukan pridružiće se svojoj dvogodišnjoj sestri Leni do kraja nedelje. – Sve je prošlo u najboljem redu i očekujemo da u četvrtak ili petak idemo kući. Hvala na svemu što ste učinili za mene i ostale ovde. Hvala na poklonima. Pomoć uvek dobro dođe – rekla je Vukanova mama.

2 Bosiljka SrdićZamenica gradonačelnika Grada Kikinde Bosiljka Srdić danas, 2. januara, posetila je prvorođenu bebu u kikindskoj bolici i uručila poklon njegovoj majci. Ona nije krila zadovoljstvo što je u ime Grada Kikinde mogla da pozdravi malog Vukana. – Želim mu puno zdravlja, sreće i svakako ljubavi, a roditeljima mudrosti u godinama vaspitanja i odrastanja deteta. Gradska uprava je ove, kao i prethodnih godina, pripremila jedan skroman, ali nadam se za njih bitan poklon, a to je vaučer u iznosu od 40.000 dinara i druge poklone, polazeći od toga da je svakom roditelju u prvim danima svaka pomoć dragocena – rekla je ona.

9Trenutno se na porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi nalazi 11 beba. Predstavnici Crvenog krsta majkama novorođenih beba podelili su poklon pakete koji sadrže najneophodnije stvari za prve bebine dane.

51 Marijana MirkovPredsednica Crvenog krsta Kikinda Marijana Mirkov istakla je da ovakav početak godine predstavlja veliku radost i sreću. – Ovo je prva akcija Crvenog krsta i tome se uvek jako radujemo. Mi smo doneli pored velikog osmeha i iskrenih želja jedan paket za prvorođenu bebu u ovoj godini, kao i za sve bebe koje su sada na porođajnom odeljenju. Na jedan simboličan način smo dali do znanja da je Crveni krst uvek tu sa nama i u ovim lepim trenucima i u onim trenucima koji nisu tako jako lepi – rekla je Mirkov.

3 4 5

U novoj, 2018. godini na svet je do sada došlo četiri bebe, dok je u 2017. godini na porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođeno 496 beba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *