Nova godina donela i nove cene vode i kanalizacionih usluga u Kikindi

voda

Sa prvim danom u novoj, 2018. godini, počeo je da se primenjuje i novi cenovnik usluga vodosnabdevanja i kanalizacionih usluga Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“. Procentualno gledano, cene vode i kanalizacionih usluga koje se primenjuju za domaćinstva, Bolnicu, Dom zdravlja, javne česme i Sportski centar „Jezero“ povećane su za 3,79 odsto. Cena vode koja se primenjuje za škole, Predškolsku ustanovu i Dom učenika povećana je za 35,59 odsto, dok je cena kanalizacionih usluga za ovu kategoriju potrošača povećana za 60,08 odsto.

Jedan kubni metar vode za domaćinstava, od 1. januara 2018. godine košta 47,12 dinara. Isto toliko će izdvajati i obrazovne, zdravstvene ustanove, javne česme i Sportski centar „Jezero“, dok je za kategoriju Ostali korisnici cena ostala 110 dinara.

Kanalizacione usluge za domaćinstava, obrazovne, zdravstvene ustanove i SC „Jezero“ sada po kubnom metru koštaju 41,62 dinara, dok za kategoriju Ostali korisnici ostaju 107 dinara. Cene su bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Povećanje cena planirano je Programom poslovanja JP „Kikinda“ za 2018. godinu, koji je usvojen na 12. sednici Skupštine grada Kikinde. Kako je navedeno u obrazloženju, povećanje cena planirano je u skladu sa rezultatima ažuriranog tarifnog modela u opštinama srednje veličine u Srbiji, pri čemu je osnova za povećanje cena projektovana inflacija za 2018. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *