Roditelji dece koja na jesen kreću u prvi razred podnošnjem zahteva mogu da izaberu školu

djaci-prvaci-2-620x350

Roditelji, odnosno staratelji dece rođene u periodu od 1. marta 2011. godine do 29. februara 2012. godine, koja će biti upisana u prvi razred osnovne škole za školsku 2018/2019. godinu mogu da izaberu osnovnu školu u koju će da upišu dete. Krajnji rok za podnošenje zahteva izabranoj školi je 1. februar 2018. godine, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kikinde.

Upis učenika u prvi razred osnovnih škola u gradu Kikindi regulisan je Rešenjem o određivanju područja (ulica) u Kikindi sa kojih se deca upisuju u prvi razred osnovnih škola školske 2018/2019. godine.

Škola je dužna da upiše svako dete sa područja škole. Roditelji, odnosno staratelji dece rođeni u navedenom periodu mogu da se informišu o području škole kome pripada njihovo dete u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kikinda, kancelarija broj 17 ili pozivom na broj telefona 0230/410-109.

Na teritoriji grada Kikinde osnovno obrazovanje i vaspitanje ostvaruje se u 17 osnovnih škola, od toga je 15 redovnih osnovnih škola, jedna osnovno muzička škola i jedna osnovna škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju.

Upis učenika u prvi razred u kome se obrazovno-vaspitni rad izvodi na mađarskom jeziku, vršiće se sa teritorije grada Kikinde, a nastava će se odvijati u OŠ „Feješ Klara“ Kikinda.

Škola može da upiše i dete sa područja druge škole, na zahtev roditelja u skladu sa mogućnostima škole.

Upis dece, roditelja koji nisu podneli zahtev izabranoj školi do 1. februara 2018. godine, vršiće se isključivo prema području škole kojoj dete pripada.

Upis učenika u prvi razred osnovnih škola organizovaće se u drugoj polovini marta 2018. godine u Uslužnom centru Gradske uprave grada Kikinde, o čemu će roditelji naknado biti obavešteni, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za društvene delatnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *