Završena sanacija toaleta u Osnovnoj školi u Mokrinu

1

Radovi na sanaciji toaleta za učenike u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“ u Mokrinu privedni su kraju. Sredstva za unapređenje kvaliteta rada i poboljšanja uslova za sticanje obrazovanja u ovoj školi izdvojena su iz budžeta Grada Kikinde.

8Kako je objasnila zamenica gradonačelnika Grada Kikinde Bosiljka Srdić ulaganja u rekonstrukciju sanitarnih prostorija podrazumevala su zamenu stolarije, pločica, sanitarije, kompletnu obnovu i zamenu vodovodne instalacije. –  Gradska uprava je prošle godine, s obzirom na ciljeve, ulagala u obrazovnu infrastrukturu. Vrednost ovih investicija i radova je oko pet miliona dinara i finansirana su iz gradskog budžeta. Nama je u planu i nadamo se da ćemo i u narednom periodu domaćinskim poslovanjem, kao što smo radili i do sada, kontinuirano ulagati u sve objekte, a prvenstveno u naše škole – rekla je zamenica gradonačelnika.

27U proteklom periodu, osim sanacije toaleta u mokrinskoj Osnovnoj školi ulagano je i u kupovinu nameštaja za učionice, kao i u obnovu nastavnih sredstava. –   Sledeće u planu očekujemo zamenu vrata na učionicama i u devet učionica prozori bi trebalo da se zamene. Mesna zajednica Mokrin u dogovoru sa školom je konkurisala na Konkursu NIS-a Zajednici zajedno i prošli smo, tako da imamo objedinjeni jedan projekat od 4,2 miliona dinara koji su opredeljeni za sportsku halu i školu – rekao je direktor Osnovne škole “Vasa Stajić” Nenad Kihas.

Osnovna škola u Mokrinu najveća je seoska škola na području Gradske uprave grada Kikinde. Trenutno ima 453 učenika raspoređena u 23 redovna i jedno specijalno odeljenje. Pored toga, ovu školu pohađa i 72 polaznika večernje škole, koja je deo projekta „Druga šansa“ Nacionalne službe za zapošljavanje.

4

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *