Čoka: Potpisani ugovori o dodeli studentskih stipendija

Stipendije

Studenti iz opštine Čoka, njih 83, ostvarili su pravo na stipendiju za školsku 2017/2018. godinu koju dodeljuje lokalna samouprava opštine Čoka.  Potpisivanjem ugovora ostvarili su pravo na mesečnu stipendiju u iznosu od pet hiljada dinara.

Za dobijanje stipednije mogli su da konkurišu studenti koji studiraju na državnim fakultetima, žive na teritoriji opštine Čoka, koji godinu uspiuju prvi put, nisu stariji od 30 godina i nezaposleni su.

Za ovu školsku godinu dodeljen je veći broj stipendija u odnosu na prethodnu, dok je visina mesečnog iznosa ostala ista. Pravo na studentsku stipendiju ostvarila je i Mirjana Grubić iz Ostojićeva. Prema njenim rečima, svaka podrška studentima je pozitivna stvar. – Pored finansijskih obaveza na fakultetima, veliki trošak predstavlja i samo studiranje u drugom gradu. Stipendiju koju dobijem od Opštine Čoka bar malo pomogne i meni i mojim roditeljima u raznim izdacima tokom studiranja  – rekla je ona.

Stipendije

Lokalna samouprava opštine Čoka dodeljuje i kadrovske stipendije. Trenutno osam studenata prima ovu vrstu studentske stipendije, a ona iznosi 10.000 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *