Kikinda, Ada, Čoka: Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

VS

Regionalni centar ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kikinda pozvao je sve muške osobe rođene 2000. godine i starije (1988-1999) koje nisu uvedene u evidenciju vojnih obveznika da se u skladu sa zakonom jave radi upisa. Uvođenje u vojnu evidenciju počelo je juče, 16. januara i trajaće do 28. februara 2018. godine.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministarstva odbrane (CMO) za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji CMO, a prema mestu prebivališta. U Kikindi to je moguće učiniti svakog radnog dana u periodu od 9:00 do 13:00 časova. U Adi i Čoki svakog radnog utorka, u Kanjiži svake radne srede, Novom Kneževcu ponedeljkom, četvrtkom i petkom, u Senti svakog radnog dana sem utorka. Opštinske kancelarije obavljaće ovaj posao navedenim danima u periodu od 9:00 do 13:00 časova.

Prilikom prijave sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu, a ukoliko je osoba ne poseduje državljanstvo je moguće dokazati Izvodom iz matične knjige rođenih ili Uverenjem o državljanstvu, a u inostranstvu važećom putnom ispravom.

Stupanjem na snagu Odluke o obustavi obaveze služenja vojnog roka, svim licima starijim od 18 godina ostaje obaveza uvođenja u vojnu evidenciju i obaveza služenja u rezervnom sastavu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *