Ministarstvo potvrdilo, prikupljeno dovoljno potpisa za izmenu zakona

Tijana

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu utvrdilo je ispravnost više od 125.500 potpisa građana Srbije, kojima su podržali inicijativu Fondacije „Tijana Jurić“ za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje doživotnog zatvora za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrt deteta, maloletnika ili trudne žene, prenosi N1.

„Cilj i želja svakog čoveka je da deca budu bezbedna, a tome će doprineti inicijativa Fondacije Tijane Jurić“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u razgovoru sa osnivačem Fondacije Igorom Jurićem.

Inicijativu je potpisima podržalo 158.460 građana, a proverom ministarstva je utvrđeno da je više od 125.500 potpisa ispravno i potpuno, dok je najmanje 30.000 potpisnika s ispravnim podacima potrebno da bi Narodna skupština uvažila građansku inicijativu, navelo je to ministarstvo.

Ružić je izrazio zadovoljstvo što se koristi mehanizam građanske inicijative, jer se na taj način, kako je naveo, jača demokratski proces i političko učešće građana u Srbiji, ali i pokazuje da donošenje bitnih odluka i zakona mogu inicirati sami građani.

Tijana

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *