Promocija romana Angeline Petrović u sredu u Kikindi

1

Autorka Angelina Petrović predstaviće Kikinđanima svoja poslednja dva romana u sredu, 24. januara u velikoj sali Kulturnog centra. Književno veče, u organizaciji Kluba kniževnika “Duško Trifunović” i Kulturnog centra Kikinda, počinje u 18:00 časova. Moderator je Miodrag Brkin, a voditelj Snežana Tomin .

Angelina Petrović trenutno je jedna od najčitanijih pisaca u Srbiji, a svi njeni romani, koji žanrovski spadaju u psihotrilere doživeli su po nekoliko izdanja. Kikindskoj publici predstaviće roman “Duhovi duž Drine”, u izdanju IPK “Cepelin”, objavljen 2017. godine, kao i roman “Neoprošteno”, u izdanju IK ”Arte”, koji se na tržištu pojavio 2015. godine.

Iz štampe je do sada izašlo šest romana i jedna zbirka novela koju potpisuje ova autorka. Prvi roman “Psiha”, objavljen 2011. godine, nagrađen je književnom nagradom Pegaz. Angelina Petrović je član Udruženja književnika Srbije i nosilac je nacionalnog priznanja Zlatna značka za 2014. godinu, koja se dodeljuje za doprinos u oblasti stvaralaštva i kulture. IK “Arte” joj je dodelio priznanje Književnica 2014. godine, a novela “Koža” proglašena knjigom godine. Roman  “Sveštenik” našao se u prvih trideset romana nominovanih za Ninovu nagradu.

1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *