Opšte udruženje preduzetnika Kikinda obeležilo slavu

1-3

Opšte udruženje preduzetnika (OUP) Kikinda je danas, 19. januara,  obeležilo svoju krsnu slavu Bogojavljanje. Uz rezanje kolača i molitvu, a u prisustvu sveštenika Srpske pravoslavne crkve, predstavnika vlasti i prijatelja, članovi OUP obeležili su ovaj verski praznik.

Obeležavanje slave svakako predstavlja priliku da se članovi okupe, predstave rezultate i naprave planove za naredni period.6 Predsednik OUP Kikinda Siniša Pašić naglasio je da ga posebno raduje što se broj članova Udruženja povećava. – Imamo preko 80 članova, jako me raduje što sledi ka nekom uvećanju koje sam ja uvek želeo, odnosno da bude preko 100. Teška su vremena, treba da se udružimo, da se družimo i samim tim stvaramo poslovne poduhvate i da stremimo ka nečem boljem u današnje vreme, koliko se to može – rekao je Pašić.

Obeležavanju slave prisustvovao je i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač i član Gradskog veća Miodrag Bulajić,9 koji je istakao da republička, pokrajinska i lokalna vlast žele da pruže kontinuiranu podršku kako bi Udruženje ostvarilo svoj pun potencijal. –  Opredeljivanjem mera mi pokazujemo koliko su preduzetnici važan segment privrednog razvoja, prvenstveno putem otvaranja radnih mesta ali i pokretačka snaga privrede, te mi kao Gradska uprava smo jedan pouzdan i ozbiljan partner u realizaciji svih njihovih projekata i aktivnosti – istakao je Bulajić.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: „Ovo je sin moj i njega poslušajte“. Reč je o jednom od 15 najvećih hrišćanskih praznika, a tog dana u svim crkvama i hramovima se osvećuje voda koju narod uzima i nosi kućama, jer se veruje da ima duhovna i lekovita svojstva.

41-37

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *