ŽORK „Kikinda“ takmičarsku sezonu nastavlja u izmenjenom sastavu

IMG_9892

Ženski omladinski rukometni klub (ŽORK) „Kikinda“ prolećni deo sezone počeće u izmenjenom sastavu. Prvi tim kluba, koji se takmiči u Superligi, ostao je bez tri igračice i dosadašnjeg trenera.

Kako je objasnio predsednik ŽORK „Kikinda“ Nemanja Radin trener Dragan Markov napustio je klub iz finansijskih razloga. – Nismo mogli da ispoštujemo zahteve Markova, jer je on tražio povišicu pošto je napravio rezultat. Rekli smo da ne možemo da ispoštujemo toliko para, on je našao posao u Jagodini, tamo vodi prvu ekipu i razišli smo se prijateljski – rekao je Radin.

Zajedno sa trenerom Markovim u jagodinski klub otišle su i dve igračice Ivana Mitrović i Jelena Đurašinović, dok je Kikinđanka Jelena Živkov prešla da igra za novosadski klub „Minakva“.

1Prvi tim kikindskih rukometašica sada vodi Dragan Mrakić, trener mlađih kategorija u ŽORK-u poslednje tri godine, ali uprava Kluba, pre rečima Radina neće dovoditi nove igračice kako bi popunili upražnjena mesta. – Nismo nikoga dovodili, ostajemo na ovim mlađim generacijama. Nama je prosek igračica negde oko 2000. godište i hoćemo da napravimo neki kostur ekipe za sledeću sezonu. E sad, u toku sledeće sezone ako sve bude kako planiramo možda bismo onda videli da dovedemo još koju igračicu, ali opet neke mlađe kategorije koje bi upisale ovde srednju školu – rekao je Radin.

Uključivanjem mladih kikindskih rukometašica, kako je objasnio Radin, smanjili bi se postojeći troškovi, pošto Klub ne bi morao da izdvaja sredstva za smeštaj, ishranu i troškove igračica iz drugih mesta, već samo za novčane nadokande rukometašica.

Prema rečima predsednika ŽORK „Kikinda“ promene u klubu neće uticati na cilj zacrtan početkom takmičarske sezone. – Izmena u prvobitnom cilju odlaskom trenera i igračica neće  biti, jer nama je bio cilj opstanak u superligi još prilikom preuzimanja kluba aprila meseca. Ista situacija je i ove godine, samo isključivo opstanak jer para za Evropu nemamo. Mi možemo da igramo Evropu bez problema, devojke su pokazale to, ali nemamo finansijskih uslova za to – rekao je on objašnjavajući da je za takmičenje u evropskoj ligi potreban budžet od oko 20 miliona dinara na godišnjem nivou.

IMG_9892

ŽORK „Kikinda“ na godišnjem nivou raspolaže sa dva miliona dinara, objasnio je Radin. Klub dobija sredstva iz budžeta Grada, ove godine dobio je podršku Pokrajinskog sekretarijata, pomažu im privrednici donacijama, a preduzeća i firme sponzorstvom. Međutim, za dostizanje punog potencijala kluba, prema rečima Radina, to nije dovoljno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *