Kikindski penzioneri obeležili slavu

6P

Članovi Udruženja penzionera Kikinda rezanjem kolača, osvećenjem koljiva i molitvom obeležili su krsnu slavu Svetog Savu u subotu, 27. januara. Najstariji Kikinđani su u društvu svojih zvanica i prijatelja predstavili prigodni program u čast Svetog Save.

11P

– Ovo je svečani dan za Udruženje jer slavimo krsnu slavu Svetog Savu. Imamo oko 150 gostiju među kojima su tu predsednik Saveza penzionera Vojvodine, član Gradskog veća grada Kikinde, zatim članovi udruženja iz Zemuna, Apatina, Bele Crkve, Novog Miloševa – rekao je predsednik Udruženja penzionera iz Kikinde Silvester Velizar.

4P Silvester VelizarOve godine za kumu je izabrana Kata Gecić, koja je član ovog udruženja već 30 godina. – Najsrećnija sam sad, prvo što sam kuma, a drugo jer se nalazim u svojoj drugoj kući. Pošto živim sama, ovo mi je druga kuća. Kako imam malo vremena, odmah dođem ovde. Čim sam otišla u penziju ja sam odmah došla da budem član Kulturno umetničkog društva – rekla je kuma.

5P14 BulajicSlavskom okupljanju u prostorijama penzionera prisustvovao je i član Gradskog veća Miodrag Bulajić koji je podsetio na značaj Svetog Save i istakao da ovo okupljanje predstavlja priliku da se analizira učinjeno, ali i da se naprave planovi za naredni period.  – Gde god su se pojavili na jedan reprezentativan način su predstavljali svoj grad. Mi ih uvažavamo maksimalno zbog toga i poštujemo i nadamo se da će u tekućoj godini postizati što bolje rezultate, a mi smo tu i želimo im od svega srca da uspeju u tome – rekao je Bulajić.

Udruženje penzionera Kikinda osnovano je 1946. godine i od tada neprekidno radi i sarađuje sa mnogim udruženjima iz zemlje i inostranstva.

2P9P10P

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *