Održan Streličarski kup Kikinde

6

Drugi otvoreni streličarski kup Kikinde u organizaciji Streličarskog kluba “Kentaur” održan je proteklog vikenda u Kikindi. Takmičenje je okupilo preko 90 streličara iz 18 klubova iz zemlje i inostranstva.

Streličarski kup Kikinde je zvanično streličarsko takmičenje iz kalendara takmičenja Streličarskog saveza Srbije. Streličari su gađali mete sa 18 metara udaljenosti u dvoranskim uslovima takmičeći se u stilovima olimpijski luk, složeni luk, goli i dugački luk u svim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

41 direktorica turnira copyDirektorka turnira u organizaciji Streličarskog kluba „Kentaur“ Kristijana Kukić istakla je veći odziv takmičara u odnosu na prethodnu godinu. – Pored nas, tu su takmičari iz Novog Sada, Vršca, Šapca, Čajetine, Niša, Bečeja, Pančeva, Subotice, Surčina i imamo goste iz Rumunije. Iz  našeg kluba istakla bih Branislava Francuskog koji je dvostruki prvak Srbije u instiktivnom luku i Tanju Arađanski koja je takmičar u složenom luku (compound) i nadamo se da će osvojiti normu za državni rekord – rekla je direktorka turnira.

3

2 BulajicČlan Gradskog veća Miodrag Bualjić istakao je ostvarene rezultate takmičara SK „Kentaur“ kao potvrdu dobrog rada ovog kluba. – Mi kao Gradska uprava se radujemo posebno činjenici da je ove godine za ovaj turnir prijavljen veći broj učesnika u odnosu na prethodnu godinu, što je posledica većeg interesovanja i mobilisanosti. Takođe nekih pozitivnih iskustava koje su poneli sa takmičenja prethodne godine, ali sigurno jedne dobre organizacije našeg Streličarskog kluba. Grad će sigurno, kao što je i do sada radio, u nekom narednom periodu podržavati sportske kolektive koji rade kvalitetno, organizovano i postižu dobre rezultate – rekao je Bulajić.

Streličarski klub „Kentaur“ osnovan je 2015. godine. Trenutno broji oko 30 članova, od kojih polovinu čine žene.

1014

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *