Promocija knjige “Noć Arhangela” u četvrtak u Narodnoj biblioteci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstavljanje knjige “Noć Arhangela” autora Vlade Arsića biće organizovano u četvrtak, 1. februara u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović” u Kikindi. Književno veče počinje u 19:00 časova.

„Noć Arhangela je istorijska drama koja, posredstvom sećanja jedne starice i vizija njene praunuke, opisuje najkobnije trenutke u životu vladara obe srpske dinastije – Karađorđevića i Obrenovića – i neznani rasplet njihovog sukoba. U rasponu od dva veka autor nas vešto vodi kroz najznačajnije događaje srpske povesti, pokazujući da gotovo svi događaji iz sadašnjosti imaju dalekosežne istorijske korene“, navedeno je u saopštenju Narodne biblioteke “Jovan Popović”.

Vlada Arsić (1963) dugogodišnji je urednik i novinar u brojnim listovima i časopisima. Pisao je za Press, Ilustrovanu politiku, Politikin zabavnik, Nacionalnu reviju Srbije, reviju SAT Plus i drugo. Autor je i prvi urednik televizijske serije „Od zlata jabuka“.

Autor je publicističke knjige Lopatanje đavola (2010) i romana Izgubljene u magli (2012), Armagedon (2014), Brodolom (2014) i Kad zvona zaneme (2016). Roman Izgubljene u magli adaptiran je u radio-dramu koja je premijerno emitovana na Drugom programu Radio Beograda, 2015. godine. Živi i stvara u Beogradu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *