Učenici OŠ „Sveti Sava“ obeležili Dan škole i Savindan

7

Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Kikinde obeležila je svoj dan i školsku slavu u subotu, 27. januara. U čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, održan je prigodni program, a tradicionalno su dodeljene plakete najuspešnijim učenicima.

5Kako je obasnio direktor OŠ „Sveti Sava“ Vitomir Radak povodom slave i Dana škole već 22 godine dodeljuje se interna plaketa najuspšenijim učenicima. – Imamo veliko zadovoljstvo da naše najbolje učenike osmog razreda predstavimo roditeljima, učenicima i da im ukažemo počast ovom prilikom. Naime, 15 najboljih naših učenika osmog razreda dobilo je plaketu Sveti Sava – rekao je direktor.

Priznanje su dobili  Dejana Škorić, Aleksanadar Selimović, Tijana Karić, Jelena Lovrić, Aleksa Stojanović, Teodora Bajić, Ana Keneški, Smilja Komanov, Petra Kiralj, Vuk Šerbula, Novica Sandić, Vladimir Zorić, Luka Šošić, Jovan Ludaić, Bojana Milošević.

билборд 20182Pored dodela priznanja u okviru priredbe, učenici OŠ „Sveti Sava“ su prigodnim programom podsetili sve prisutne o životu, radu i delu Svetog Save.

Praznik Sveti Sava ustanovljen je za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja iz Kragujevca. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za patrona svih naših škola i da se od tada najsvečanije proslavlja.

14723

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *