Učenici Osnovne škole u Bašaidu obeležili školsku slavu Svetog Savu

11

Škole širom Srbije u subotu, 27. januara obeležile su školsku slavu Svetog Savu. Rezanjem kolača, osvećenjem koljiva, himnom i prigodnim programom učenici Osnovne škole „1. Oktobar“ iz Bašaida obeležile su dan posvećen zaštitniku svih škola.

10

Učenici i Kulturno umetničko društvo iz Bašaida bogatim programom podsetili su mnogobrojne prisutne goste o životu i delu utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save. 7 direktorica skoleŠkolska priredba bila je i povod da se sumiraju rezultati i iskažu planovi za naredni period. – Planovi za budućnost su veliki, a zavisiće od finansijskih sredstava. Za sada je izvesno da će se raditi sanacija školske zbornice i školskog dvorišta. Što se tiče rada, počele su pripreme za završni ispit koji predstoji učenicima osmih razreda. Ostali učestvuju na školskim takmičenjima, nadam se da ćemo imati lepe rezultate – rekla je diretkorica Osnovne škole „1. Oktobar“ iz Bašaida.

Kako tradicija nalaže, na slavskim svečanostima neizostavan je i kum.6 kuma Ove godine škola je za kumu odabrala direktoricu firme  za opremanje obrazovnih ustanova „Asprint“ iz Zemuna. – U tom kontekstu je počela naša saradnja sa školom u Bašaidu. Donosili smo šta treba, a postali smo na neki način i prijatelji, dolazili na svečanosti povodom Dana škole i pozvali su nas da budemo kumovi i sa zadovoljstvom smo prihvatili – rekla je direktorica „Asprinta“ Milka Đukić.

8 Bosiljka SrdicSvečanosti povodom obeležavanja Savindana prisustvovala je i zamenica gradonačelnika grada Kikinde Bosljika Srdić. – Slavu Sveti Sava proslavljaju sve škole i to je poseban dan za zaposlene i učenike. Sveti Sava je zaštitnik srpske duhovnosti i srpskog naroda. Njegove reči i dela su nam vodilja – rekla je zamenica gradonačelnika čestitajući školsku slavu.

Praznovanje u čast Svetog Save u Osnovnoj školi u Bašaidu počelo je dan ranije, podelom paketića učenicima prvog razreda i specijalnih odeljenja, koje tradicionalno uoči Savindana dodeljeuje Mesna zajednica (MZ) Bašaid. Kako je rekao predsednik MZ Bojan Mikalački saradnja sa OŠ je dugogodišnja i dobra. 5 Mikalacki–  Podelili smo 39 paketića. Nadam se da ćemo i ubuduće imati veliku saradnju sa Osnovnom školom. Ove godine pomoći ćemo oko infrastrukture. Videćemo ako može da se odradi teren u dvorištu. Želja nam je velika da se fiskulturna sala doradi i da se dodaju male tribine. To će biti dobro za sve meštane i za našu decu – rekao je Mikalački.

Osnovnu školu „1. Oktobar“ u Bašaidu pohađa 314 učenika raspoređenih u 18 odeljenja.

31213

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *