Dobijena sredstva za asfaltiranje ulice u Ostojićevu

Coka asf

Opština Čoka putem konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je sredstva za asfalitranje ulice Vuka Karadžića u Ostojićevu. Ugovor vrednosti oko 15,5 miliona dinara potpisan je 31. januara 2018. godine.

Kako je objasnila predsednica opštine Čoka Stana Đember dan nakon potpisivanja ugovora započeta je i priprema postupka za javnu nabavku. – Ako sve bude išlo po planu i ako vreme dozvoli, do kraja marta bi trebalo i da počne asfaltiranje. Ulica Vuka Karadžića je nepristupačna i završetkom ovih radova građani će imati mnogo bolje uslove za život – rekla je predsednica.

Sanacijom dosadašnjeg puta od kaldrme u ovoj ulici stvaraju se uslovi za razvoj, efikasnije održavanje putne infrastrukture, olakšava se rad javnih službi, povećava bezbednost učesnika u saobraćaju i povećava se zadovoljstvo građana koji koriste tu ulicu.

U Ostojićevu su, prema rečima predsednice, problematična još i ulica Ivana Milutinovića i delovi ulica Maršala Tita i Kosovska. – Lokalna samouprava nema mnogo mogućnosti da iz sopstvenog budžeta izdvaja sredstva za asfaltiranje i sredstva koja obezebeđujemo za tu namenu su preko projekata kod viših instanci.  U planu je da konkurišemo za asfaltiranje Maršala Tita ulice, a grebanim asfaltom ćemo sanirati druge ulice koliko smo u mogućnosti, a to svakako predstavlja dobru podlogu za kasnije asfaltiranje – objasnila je Đember i dodala da će u i drugim naseljima u opštini Čoka nasipati grebani asfalat u skladu sa mogućnostima, a prema proceni stručnih lica.

Coka asf

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *