Još jedan podvig rukometašica “Kikinde”

IMG_0484

Ekipa Ženskog omladinskog rukometnog kluba (ŽORK) „Kikinda“ u 10. kolu Superlige igrala je nerešeno u utakmici protiv ekipe „Naisa“ iz Niša. U prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva Kikiđanke su ostvarile rezultat 28:28, dok su na poluvremenu vodile 18:15.

Za igrača utakmice progašena je Selena Aleksić, koja igra na poziciji golmana u kikindskoj ekipi, ali svoje prve rukometne korake napravila je u protivničkoj ekipi „Naisa“ iz Niša. – Zahvalila bih se mojim igračima na fer i korektnoj igri. Jako mi je žao što su tri igračice otišle. Prvu utakmicu u polusezoni igrale smo u podmlađenom sastavu. Ostvareni rezultat je iznenađenje za sve – rekla je i ona i dodala da joj je odigrana utakmica probudila lepe uspomene.

– Baš u toj hali sam krenula svoje prve rukometne korake i na tom terenu sam stala na gol. Jako mi je drago što sam pred mojom nekadašnjom publikom tako dobro branila i što sam proglašena igračem utakmice – iskrena je Aleksić.

U utakmici 10. kola Super A lige rukometašice „Kikinde“ nizale su golove. Jelena Ardala u listu strelaca upisala se sa 11 golova, Nikoleta Žižić sa šest, Nataša Jovičin sa tri, dok su po dva gola dale Stefana Ristić, Dušana Kovačić, Ivana Sivčev i Jovanka Peić.

ŽORK „Kikinda“ prolećni deo sezone počeo je u izmenjenom sastavu. Prvi tim kluba napustile se tri igračice, a za trenera je postavljen Dragan Mrakić.

U narednom, 11. kolu, ŽORK „Kikinda“ dočekuje ekipu „Jagodina“ iz istoimenog mesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *