ŽORK „Kikinda“: Ostvareni rezultat u Nišu dobar pokazatelj

ŽORK

Gostujući ekipi „Naisa“ iz Niša igračice Ženskog omladinskog rukometnog kluba (ŽORK) „Kikinda“ u prvoj utakmici druge polusezone kući su donele jedan bod. U 10. kolu Superlige, rukometašice „Kikinde“ pokazale su veliku borbenost i odigrale nerešeno (28:28).

Ekipa domaćina bila je favorit i ostvareni rezultat nije bio očekivani. Sve do pred sam kraj utakmice rukometašice „Kikinde“ vodile su sa dva do tri gola razlike. Međutim, uzimajući u obzir kratku klupu, došlo je do pada koncentracije i umora što su Nišlijke iskoristile i dovele do egala.

2 (1)Nikoleta Žižić u dresu ŽORK „Kikinda“ igra već godinu dana na poziciji levog beka. Prema njenom mišljenu, utakmicu 10. kola odigrale su na visokom nivou.  – Mogli smo uzeti i dva boda, ali i ovaj jedan je za nas veoma velik. Čestitala bih svim svojim igračicama, posebno bih izdvojila Selenu Aleksić, golmanku, koja je u ključnim momentima branila na jednom jako visokom nivou – rekla je ona i dodala da su igračice na terenu funkcionisale izvan svih očekivanja, te da će iz utakmice u utakmicu biti sve uigranije što će se i oslikati na rezultat.

Naime, nakon prvog dela prvenstva, redove ŽORK „Kikinda“ napustili su trener i tri igračice. Zajedno sa trenerom Draganom Markovim u jagodinski klub prešle su Ivana Mitrović i Jelena Đurašinović, dok je Jelena Živkov prešla da igra za novosadski klub „Minakva“.

Ekipa rukometašica „Kikinde“ upotpunjena je igračicama mlađih kategorija, a za trenera je postavljen Dragan Mrakić, dosadašnji pomoćni trener.

1Komentarišući odigranu uakmicu u Nišu, sadašnji trener Dragan Mrakić rekao je da su devojke pre svega sebi pokazale da mogu da igraju u izmenjenom sastavu. – Jako je meni bilo bitno kao treneru da se jednostavno ujedine, da ove mlađe shvate da moraju da slušaju starije i iskusnije, a ove starije da shvate da su one sad neko ko mora da uradi više i da pomognu mlađima. Jedino ako budemo napravili tu neku hemiju između mlađih i starijih i sklopimo ih i pomognemo jedni drugima možemo očekivati neki rezultat. Ova utakmica je pokazala da smo mi na pravom putu da to uradimo – rekao je Mrakić.

4Odlazak tri igračice iz prve postave ŽORK „Kikinda“, prema rečima predsednika kluba Nemanje Radin može da utiče na cilj zacrtan početkom sezone, ali da je ostvareni rezultat u utakmici odigranoj u Nišu dobar pokazatelj. – Pokazali smo da možemo da se takmičimo i dalje u ovom rangu i da ostanemo i ostvarimo našu zamisao  da ostanemo u Superligi. Borimo se za taj opstanak, gde bi u toku sledeće sezone pravili neki kostur ekipe i bazirali se na mlađim generacijama – rekao je predsednik ŽORK „Kikinda“.

ŽORK „Kikinda“ na tabeli generalnog plasmana sa osvojenih 13 bodova trenutno deli treće mesto sa ekipom „Bekament“ iz Aranđelovca. U narednom, 11. kolu, rukometašice „Kikinde“ dočekuje ekipu „Jagodina“ iz istoimenog mesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *