Srebro za OKI “Feniks” na Kupu Mađarske

bty

Na Kupu Mađarske u sedećoj odbojci Odbojkaši klub invalida “Feniks” iz Kikinde osvojio je drugo mesto, izgubivši u finalu od ekipe „Njiređhaze“ rezulatatom 0:3 u setovima (16:25 / 23:25 / 22:25). Sve utakmice Kupa odigrane su proteklog vikenda u sportskom kompleksu Torekveš u Budmipešti.

Turnir je okupio osam ekipa, podeljenih u dve grupe, a borbe za medalje igrale su se na tri dobijena seta. Kikindski odbojkaši su nakon sigurnih partija i sve tri pobede u grupi pretprpeli poraz u finalu.

Trener OKI “Feniks” Branislav Dragin rekao je da iako su se nadali osvajanju prvog mesta, u finalu ih je sačekao pobednik mnogobrojnih takmičenja u Mađarskoj. – Prosto su i ovog puta bili jači. Tokom cele utakmice smo mi bili ti koji su jurili i stizali prednost, borili smo se najbolje što umemo, imali smo nerešene rezultate u 2. i 3. setu na 22, ali su oni u presudnim odigravanjima bili mirniji i koncentrisaniji. U svakom slučaju smo odigrali odličnu utakmicu, siguran sam da su uživali svi koji su je gledali, iako smo dosta nervozno otvorili prvi set. Mojim momcima čestitam od srca, a takođe i timu iz Njiređhaze – rekao je Dragin.

received_10208868428067951Odbojkaškom Klubu Invalida „Feniks“ je ovo treće srebro u Kupu Mađarske posle 2012. i 2015. godine, te sada u riznici ima tri srebrne i tri bronzane medalje.

bty

bty

Osvojena srebrna medalja na ovogodišnjem Kupu Mađarske predstavlja dobar motiv za dalji napredak u prvenstvu, kao i u ostalim takmičenjima. U nastavku Prvenstva Mađarske Kikinđani ulaze sa čelne pozicije na tabeli, a prolećni deo počinje kolom koje se igra u Kikindi 24. marta 2018. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *