Poziv autorima da učestvuju na 9. Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu

EFPoetryF-logo

Organizatori 9. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala, Banatski kulturni centar i Novosadski sajam, pozivaju pesnike da se prijave za učešće na ovom događaju. Ovogodišnji Festival biće održan 10. i 11. marta 2018. godine  na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodnog sajma knjiga.

Slanjem jedne svoje neobjavljene pesme na maternjem jeziku, autori stiču mogućnost da govore svoje stihove na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu, osvoje nagradu koja je objavljivanje zbirke pesama, kao i da njihove pesme budu objavljene u zborniku. Pored toga, stiču mogućnost da  sretnu svoje Fejsbuk prijatelje pesnike i upoznaju nove iz raznih gradova i država, učestvuju na Festivalu putem Fejsbuka, ako su sprečeni da dođu u Novi Sad, a svojim učešćem steknu pravo da postanu državljani Pesničke republike i dobiju pasoš.

Autori koji žele da učestvuje treba da pošalju jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 28. februara 2018. godine na e-mail: fejsbukfestival@gmail.com.

Pod neobjavljenom pesmom podrzumeva se pesma koja nije objavljena u katalogizovanoj publikaciji, u štampanoj ili elektronskoj formi (knjiga, časopis), a ne podrazumeva pesmu objavljenu na Fejsbuku, ličnom blogu i sl.

Slanjem pesme autor se prijavljuje za učešće i istovremeno konkuriše za nagradu i objavljivanje u zborniku.

Pravo učešća na Festivalu imaju svi koji pišu poeziju bez ograničenja – starosnog, polnog, verskog, nacionalnog, profesionalnog.

Prvostepeni žiri će odluku o užem izboru doneti do 1. juna, a drugostepeni će svoju odluku proglasiti na manifestaciji Pesnička republika, koja se održava novembra meseca u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Knjiga pobednika će biti objavljena i promovisana na 10. jubilarnom Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu.

Festival  svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svetu, oko 500 pesnika iz oko 20 država sveta, koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da njihovu virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu gostovanjem na Novosadskom sajmu. Pesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Festivalu učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na Fejsbuk stranici Festivala.

EFPoetryF-logo

Evropski Fejsbuk pesnički festival pokazuje da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem e-mejl adres: fejsbukfestival@gmail.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *