„Garavi sokak“ oduševio kikindsku publiku

3

Na sinoćnjem koncertu „Garavog sokaka“ povodom obeležavanja Dana ljubavi i vina tražilo se mesto više u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Stihovima i melodijom dobro poznatih pesama, ova novosadska grupa odvela je Kikinđane u svet ljubavi, sećanja i nade.

Prema rečima frontmena grupe Baneta Krstića zaljubljeni drže ovaj svet. – Zaljubljeni se nadaju pobedi ljubavi, oni su u onom stadijumu kada je ljubav mlada. To je najbolji stadijum u kom čovek može da se nađe – rekao je Krstić.

4Pevajući svoje stare i nove pesme u poznatom vojvođanskom maniru ova grupa mamila je osmehe mnogobrojne publike. Kako je frontmen grupe rekao, upravo je to i najveći kapital „Garavog sokaka“. – Pesme žive neki svoj život, zasade se u ljude i žive u njihovim srcima. To onda traje i kada vas pozovu posle, na njihovim licima vidite da pesme žive u njihovim srcima. Taj neki dugi put u kojem su se pesme zasađivale u ljudska srca je praktično i naš najveći kapital – rekao je on.

6Grupa „Garavi sokak“ i ranijih godina pevala je kikindskoj publici različitim povodom i članovi grupe rado se vraćaju ovom gradu u ravnici. – Kikinda, Banat uopšte, ima tu tajnu kako da prepozna bolju stranu. To je jedna mudrost koju je banatska zemlja naučila Kikinđane i uopšte ovaj kraj, tako da se ja ovde praktično osećam kao svoj na svome. Ravnica nauči ljude kako da se nose sa težinom i ja ljude iz Vojvodine uvek zamišljam sa osmehom. Kikinda je mesto kom se smeši svetla budućnost jer ima puno ljudi koji su uspeli da očuvaju optimizam – rekao je Krstić.

Koncert „Garavog sokaka“ organizovala je Gradska uprava Grada Kikinde kao poklon svojim sugrađanima za Dan zaljubljenih.

91011

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *