Otvoren konkurs za najbolje ilustracije knjiga

plakat-book-ill-fest-A3

Internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga otvoren je u okviru 7. Festivala ilustracije knjige „BookILL fest”, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajama. Konkurs je otvoren 9. ferbuara i traje do 20. marta, a mogu da učestvuju autori iz celog sveta.

Izložba izabranih i nagrađenih radova na konkursu i proglašenje pobednika biće održano maja u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Radovi mogu da se šalju u četiri kategorije, odnosno ilustracija pesničke, prozne, knjige za decu i foto-ilustracija knjige. U obzir dolaze i ilustracije knjiga van navedenih kategorije, koje će žiri posebno razmatrati.

Zainteresovani autori treba da pošalju najmanje četiri ilustracije jedne knjige, odnosno ilustraciju naslovne strane knjige i po sopstvenom izboru, ilustracije iz knjige u digitalnoj formi.

Radovi se šalju na e-mail adresu bookillfest@gmail.com. Ukoliko autor želi, može klasičnom poštom poslati i knjigu, eventualno i CD sa narezanim radovima i podacima, na sledeću adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo.

Festival ilustracije knjige će biti otvoren 8. marta 2018. na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, kao i u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

Kako je navedeno u saopštenju Banatskog ulturnog centra, ilustrovanje knjiga je važna, ali i specifična oblast u procesu dizajniranja i grafičkog oblikovanja knjiga, zbog čega „BookILL fest” teži da skrene pažnju na ilustraciju i ilustratore u javnosti, ali i na izdavače koji brinu o opremi svojih knjiga.

Na konkurs „BookILL fest-a” 2017. godine je pristiglo oko 2000 ilustracija iz Srbije i 27 država. Žiri je selektovao radove oko 150 autora koji su bili izloženi na Novosadskom sajmu.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na e-mail: bookillfest@gmail.com

plakat-book-ill-fest-A3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *