Prelazni rok doneo novu energiju ŽAK-u

Logo_of_FK_ZAK_Kikinda

Nakon završetka prelaznog roka i formiranja novog kostura ekipe, fudbaleri Kluba „ŽAK“ zimske prirpeme koriste za uigravanje, kondicione pripreme, uvežbavanje tehnike, kako bi nastavili borbu za zascrtane ciljeve. Prema oceni trenra Fudbalskog kluba „ŽAK“ Aleksandra Kresoje, prelazni rok najturbulentnije se oslikao baš u ŽAK-u.

Šestorica igrača napustilo je redove Železničara. – Od toga su njih petorica bili nosioci igre. To smo pokušali da nadomestimo dovođenjem Cvijana i Kitanovića, dva iskusna igrača iz „Kikinde“, koji možda tamo nisu bili u prvom planu, ali u ŽAK-u sigurno mogu da pokažu svoj kvalitet. Doveli smo i četiri mlada igrača, koji će ovde sigurno imati šansu da se iskažu i nadam se da ćemo sa tom  nekom mladošću koja će sigurno biti poenta ove ekipe nadoknaditi jedan kvalitet koji smo izgubili u prelaznom roku – objasnio je trener.

U prelaznom roku redove ŽAK-a pojačao je Luka Cvijan, koji je došao iz OFK “Kikinda 1909”. – Igrači su me lepo prihvatili, svi se manje više i znamo, igrali smo u istoj ligi. Što se tiče prvenstva želja je da što pre uplovimo u mirnu luku, da se što pre obezbedi opstanak i da ne bude dramatična završnica kakvu je ŽAK imao prošle sezone – rekao je Cvijan.

ZAK

Redovnim treninzima i  kontolonim utakmicama fudbaler ŽAK-a pripremaju se za utakmice koje slede u prolećnom delu prvenstva. Usled sezone gripa i prehlada, ekipa ne dostiže pun sastav na treninzima, ali je, prema rečima trenera, sve drugo uobičajno i što je važno, bez većih povreda.

Na tabeli Vojvođanske lige Istok FK „ŽAK“ jesenji deo sezone završio je 11. na tabeli. Cilj ekipe je, prema rečima trenera, da rezultatima utakimica u prolećnom delu obezbede sebi mesto na sredini tabele i izbegnu brobu za opstanak. – ŽAK ima nešto, ima svoju priču, prepoznatljiv je, tako da se nadam da ćemo i mi biti prepoznatljivi po našoj igri i da ćemo uspeti da se zadržiimo sa ovom izuzetno mladom ekipom u sredini tabele, da obradujemo naše navijače i i da ćemo izbeći borbu za opstanak i dati jedan dobar moderan fudbal u ovom takmičenju – rekao je trener.

U prvoj utakmici u prolećnom delu sezonu, fudbaleri ŽAK-a susrešće se sa ekipm „Proleter“ iz Banatskih Karlovaca. Protivnička ekipa Železničara pocionirana je dva mesta ispod njih na tabeli, te će, prema oceni trenera Kresoja, rezultat te utakmice odrediti i dalji tok sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *