Karatisti „Feniksa“ uspešno započeli sezonu, u potrazi za izazovima i novim članovima

feniks

Učešćem na Prvenstvu Vojvodine za seniore i međunarodnom turniru „Trofej Stare Pazove“ održanim proteklog vikenda karatisti kluba „Feniks“ počeli su ovogodišnju takmičarsku sezonu. Osvojene medalje prikazuju rezultat priprema u zimskom periodu, a takmičenje priliku da se evidentiraju i isprave greške.

3Prema oceni trenera Karate kluba „Feniks“ Tanje Sili prvenstvo je uspešno počelo. – Vrednim radom, sa njihovom dobrom saradnjom, voljom, željom i stručnim kadrom uspeli smo da po prvi put u seniorskoj konukrenciji imamo dva tima, u muškoj i u ženskoj konkurenciji, što je meni veoma drago. Ranijih godina smo se bazirali na pojedinačne discipline, kako u borbama tako i u katama – rekla je Sili.

Na Prvenstvu Vojvodine senior muški kata tim u sastavu Pavle Pavlović, Nikola Albulov i Slobodan Kalember osvojio je srebrnu medalju. U ženskoj konkurenciji, kata tim “Feniksa” u sastavu Marijana Boćan, Suzana Boćan i Maja Tešanović osvojio je bronzanu medalju.

4Suzana Boćan, nosilac je plavog pojasa i prvi put je na prvenstvu učestvovala u kategoriji seniora. – Imala sam malu tremu, jer se takmiče stariji od mene i rade duže. Bila je velika konkurencija, tako da smo zadovoljne trećim mestom koje smo ostvarile, jer bilo je mnogo teško – rekla je mlada karatistkinja i istakla da je zadovoljna kako je pripremni period prošao.

– Mogle bismo još da poradimo malo na snazi i na stavovima, ali ima vremena. Krajnji cilj je da budemo prve. Karate sam počela da treniram jer su me privlačile borilačke veštine i stvarno volim to što radim i volela bih da postanem broj jedan – iskrena je Suzana Boćan.

Na putu do broja jedan, Suzana je osvojila i zlatnu medalju na turniru „Trofej Stare Pazove“ u kata timu takmičeći se sa Unom Tubin i Majom Boćan u juniorskoj konkurenciji.

Na istom turniru, ali u borbama, nastupila je i karatisktinja „Feniksa“ Jovana Rudan. U ekipnom nastupu kadeta u borbama Jovana je zajedno sa Katarinom Blažić i Andreom Inđić osvojila drugo mesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji u borbama u kategoriji -54 kilograma osvojila treće mesto. 5– Ovo je tek prvo takmičenje u ovoj sezoni, znači da treba da vidimo svoje greške, da napredujemo i da se poboljšamo. Naravno, tokom zimskih prirpema smo dosta radili, tako da sada je takmičenje prošlo veoma dobro. Ima greške koje treba da popravim, kao što je distanca, suviše sam blizu, kontakti, kazne, ali radom će biti bolje – rekla je Jovana, koja se karateom bavi više od osam godina i trenutno je nosilac braon pojasa.

Predstojeća prvenstva, kao i nacionalni i međunarodni turniri, prema rečima trenera Tanje Sili, predstavljaće izazov za takmičare „Feniksa“. – Mi konstantno tražimo izazove i postavljamo ciljeve kako bismo imali neko dostignuće u narednom periodu. Sledećeg vikenda već nas očekuje Prvenstvo Banta za mlađi uzrast, poletarce, pionire i nade. Posle toga sledi Prvenstvo Vojvodine takođe za taj isti uzrast, zatim dolazi državno prvenstvo, za koje se pripremamo od kako smo se vratili, kako bismo dostigli što veći plasman – rekla je ona.

Karate klub „Feniks“ ima više od 80 članova, od kojih 50 čine registrovani takmičari. Ovaj klub trenutno vrši upis novih članova i to utorkom i četvrtkom od 19:00 časova, a subotom od 14:00. Trener Tanja Sili pozvala je svu zainteresovanu decu da dođu da treniraju i da se druže sa šampionima.

1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *