Velikosleke donirale posteljinu Opštoj bolnici Kikinda

1

Članice Udruženja žena „Velikoselke“ iz Banatskog Velikog Sela donirale su 24 kompleta posteljine Opštoj bolnici Kikinda. Uručenjem donacije od danas, 23. februara, osam soba na internom odeljenju biće opremljene setom novih čaršava, jastučnica i navlaka za jorgan.

11

6„Velikoselke“ su sredstva za kupovinu materijala obezbedile iz budžeta Udruženja, a spretne ruke žena su iskrojile i sašile posteljine. Kako je objasnila predsednica Udruženja „Velikoselke“ Dragana Đurđević, članice aktivno rade na unapređenju i usavršavanju donatorskih aktivnosti. – Tim povodom mi smo posebnu pažnju posvetile komoditetu naših sugrađana, prijatelja i pacijenata na internom odeljenju Opšte bolnice Kikinda donirajući komplete posteljina. Nažalost, kapacitet bolnice je mnogo veći od mogućnosti našeg udruženja, ali ovim putem hoćemo da apelujemo na sve fime, udruženja, dobre ljude da se već danas organizuju i nekome poklone i olakšaju trenutno stanje  – rekla je Đurđević.

7Prema rečima glavne sestre kikindske bolnice Snežane Karanović ovo je prvi put da je Opšta bolnica Kikinda ostvarila saradnju sa jednim udruženjem. Ona se zahvalila na donaciji i rekla da ovo predstavlja početak jedne saradnje, za koju se nada da će i buduće generacije nastaviti. – Ovom donacijom poboljšani su uslovi boravka pacijenata koji su ovde, koji su bolesni. Uvek se čovek bolje oseća u lepšoj postelji, a to je nešto što možemo da im pružimo i obezbedimo – rekla je ona.

3Saradnja između Opšte bolnice i Udruženja žena iz Banatskog Velikog Sela započeta je ovom donacijom, ali kako je objasnila glavna sestra, realizovaće i druge dogovorene zamisli. – Ideja je bila da jedni drugima pružamo usluge u našim domenima, naravno. Mi kao zdravstveni radnici možemo da pružamo zdravstveno vaspitni rad opštoj populaciji u našoj opštini. Tako da ćemo uskoro organizovati predavanje  u Banatskom Velikom Selu za sve zainteresovane građane. Prvo predavanje na temu prevencije karcinoma debelog creva ću ja da održim – rekla je Karanović i pozvala i druga zainteresovana udruženja da ostvare saradnju radi unapređenja položaja pacijenata, unapređenja zdravstva, kao i poboljšanje zdravlja populacije kroz održavanje predavanja.

Pored donacije Opštoj bolnici, Udruženje žena „Velikoselke“ u okviru svojih aktivnosti ove godine svakom novorođenoj bebi u Banatskom Velikom Selu darovaće poklon paket.

28 9 101

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *