Margitares šampion na 32. Svetskom prvenstvu u borbi gusana

3-4

Titulu šampiona na 32. Svetskom prvenstvu u borbi gusana, održanom proteklog vikenda u Mokrinu, poneo je Margitares, vlasnika Milorada Ristića. U finalu koje je trajalo nešto manje od deset minuta on je uspeo da savlada Batafona, Mokrinčanina Mirka Jolića.

Pobednik Margitares težak je devet kilograma, ima osam godina, izlegao se u Margiti kod Plandišta, ali je odgojen u Mokrinu. – Retko se desi da se ovakav gusan izleže. To je vrhunac kada posedujete takvu životinju, tako da predstavlja pravu čast imati takvog šampiona – rekao je vlasnik pobedničkog gusana Milorad Ristić.

4Takmičenje je počelo sredinom decembra prošle godine, a učestvovalo je više od 120 gusana, mahom iz Mokrina.

Svetsko prvenstvo u borbi gusana organizuje Udruženje “Belo pero” iz Mokrina. Prema rečima predsednika tog udruženja Živice Terzića, gusan koji učestvuje mora da poseduje mokrinski pasoš. –  Mora da ima mesto boravka u Mokrinu, jer takmičenje traje dva i po meseca i treba da bude sve vreme prisutan. Ali, nije problem da bude sa bilo kog kraja sveta – rekao je on.

3-4

Na sam dan finala, organizovano je i šest revijalnih, kao i borbe u kategorijama dvogodišnjaka i mladića. Pehari su dodeljeni i najtežoj guski po imenu Stesa, koja je teška 13 kilograma, kao i najstarijoj dvadesetjednogodišnjoj Četkici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *