Deca iz Prihvatnog centra izvešće predstavu za kikindsku publiku

Predstava-Kikinda

Predstava „Snežana i sedam patuljaka“ u izvedbi dece koja borave u Prihvatnom centru Kikinda biće odigrana u četvrtak, 1. marta u Narodnom pozorištu u Kikindi sa početkom u 11:00 časova. Deca migranti su predstavu prirpemali u saradnji  sa zaposlenima iz SOS Dečijih sela Srbija. Biće izvedena na farsi jeziku, ali je prevod obezbeđen.

Nesvakidašnjoj predstavi će prisustvovati i više od 250 mališana iz Kikinde, a škole će ovom prilikom donirati školski pribor, koji će SOS Dečija sela Srbija koristiti u daljem radu sa decom izbeglicama u Prihvatnom centru Kikinda.

Predstavu „Snežana i sedam patuljaka“ mladi glumci izveli su već dva puta u Prihavtnom centru Kikinda za svoje roditelej i zaposlene u toj ustanovi.

Događaj organizuju SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda i Centar za omladinski rad, a u saradnji sa kikindskim Narodnim pozorištem.

1Program urgentne pomoći „Solidarnost“ pokrenut je u avgustu 2015. godine, sa ciljem pružanja materijalne pomoć i psihosocijalne podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju. SOS Dečija sela Srbija obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutak za majku i dete, porodični kutak,  IT kutak, podršku “Super autobusa” i mobilnih timova, koji distribuiraju materijalnu i nematerijalnu pomoć, podšku timova za zaštitu dece, kao i podršku nadležnim državnim institucijama i lokalnim zajednicama, kroz jačanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegličku krizu. Organizacija trenutno pruža pomoć izbeglicama u 12 od 18 prihvatnih centara u Srbiji.

Predstava-Kikinda

SOS Dečija sela Srbija su humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *