Kikinda: Putari od jutros uklanjaju sneg sa kolovoza

sneg

Sneg u Kikindi ne prestaje da veje, trenutna temeperatura je -5 stepeni Celzijusa. Saobraćaj se odvija usporeno i otežano, kako u gradu, tako i u selima.

Kako je za naš portal potvrdio Milivoj Linjački, komandant Štaba Zimske službe, jutros u 7:00 časova dva kamiona su krenula da uklanjaju sneg sa puteva. – Jedan čisti grad, drugi čisti opštinski put koji je van naselja u prvom prioritetu. So je u toku noći bačena i sada uz malo povećan saobraćaj u odnosu na noć je koliko toliko uradila posao, razbila je led koji se stvorio i sad će biti lakše putarima da uklanjaju sneg sa kolovoza – rekao je Linjački.

Komandant štaba Zimske službe istako je da su kolovozi i sada prohodni, ali da se očekuje da do popodneva budu skroz očišćeni i da će se saobraćaj odvijati bez ikakvih problema.

20180227_075021Prema najavama meteorologa, sneg se očekuje i sutra u Kikindi. Najniža dnevna temepratura biće -6 stepeni, dok će najviša biti -3 stepena Celzijusa.

Auto-moto Savez Srbije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimsku opremu i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Vozačima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko ipak moraju da to učine uz adekvatnu zimsku opremu, prenosi N1.

20180227_075206snegIzvor: Weather2Umbrella

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *