Regionalna privredna komora na sajmu u Virovitici

kr

Regionalna privredna komora (RPK) Severnobanatskog upravnog okruga učestvovala je na sajmu u hrvatskom gradu Virovitica, održanom od 23. do 25. februara. Na sajmu je učestvovalo 29 država, koje su na svojim štandovima izložile proizvode preko 700 firmi, a sajam je obišlo skoro 28.000 posetilaca.

Štand kikindske komore nalazio se u delu ino-izlagača zajedno sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Slovačkom, Francuskom, Kazahstanom i drugima. Na svom štandu, RPK je predstavljala firme iz Severnobanatskog okruga, odnosno proizvode koje pravi ’’Aleva’’, ’’Kikindski mlin’’, ’’ProMedia’’, ’’Morar’’, ’’Zeljković’’, ’’Destilerija Šurlan’’ iz  Novih Kozaraca,’’Menta Padej’’ iz Čoke, ali i firmi iz cele Srbije. Pažnju posetilaca sajma, kikindska Privredna komora iskoristila je i za promociju turistčkih manifestacija, poput Dana ludaja.

viroexpo_2018_sajamU organizaciji sajma učestvovala je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica, koja je bratska komora kikindskoj. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislav Tolušić, zajedno sa minstarkom regionalnog razvoja Gabrijelom Zalec, a događaj je posetila čitava Vlada Republike Hvratske.

Saradnja županijske komore iz Virovitice i Regionalne privredne komore Severnobanatskog upravnog okruga se nastavlja. Kikinđani će ugostiti predstavnike pobratimljene komore tokom Dana ludaju, kada će gosti iz Virovitice predstaviti proizvode svojih firmi na Mini sajmu preduzetništva, kao i u okviru Evropskog kutka.

MG_2426

kr

kr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *