Talas ledeni, radijatori topli

Toplana

Ledeni talas koji je zahvatio Srbiju, Kikindi je jutros doneo temepraturu od minus 20 stepeni Celzijusa. Zbog najavljenog hladnog vremena JP „Toplana“ nije prekidala grejanje ni tokom noći.

CDA_9215Prema rečima direktora JP „Toplana“ Miroslava Čičulića grejanje je počelo juče oko 4:30, a i večeras će raditi produženo. – Neće biti potrebe da se greje celu noć, ali ćemo da radimo do 23:00 sata i sutra ćemo da krenemo sat vremena ranije,  odnosno u 5:00 sati. Mi smo u jučerašnjem danu imali najveću potrošnju priorodnog gasa za poslednjih deset godina. Potrošeno je negde oko 42.000 kubnih metara gasa, a za februar je normalna dnevna potrošnja oko 25.000 kubnih metara, ali je isto tako za poslednjih deset godina ovo bila najniža temepratura koju smo imali – rekao je Čičulić.

Kako bi građanima Kikinde koji koriste daljinsko grejanje radijatori bili topli u danima kada temepratura ne prelazi nula stepeni, direktor JP „Toplana“ rekao je da su spremno dočekali najavljeni ledeni talas i preventivno intervenisali u kotlarnicama gde bi potencijalno moglo da dođe do problema. – Imali smo intervenciju u Mikronaselju, centru i u Hajduk Veljkovoj kako bismo otklonili svaku mogućnost havarije na onome na čemu smo znali i rešili smo to. Ove nedelje, tokom hladnog talasa nismo imali nekih većih problema. Radili smo 24 sata i nije bilo nikakvih žalbi. Jedini problem koji smo imali nije bio direktno vezan za nas. U delu Kikinde nestalo je električne energije , tako da ni naša kotlarnica u Svetozara Miletića jutros nije radila – objasnio je on.

Foto: Čedomir Vujanić
Foto: Čedomir Vujanić

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na ledene dane od danas, 1. marta, do subote, 3. marta. U petak tokom dana i u subotu ujutru prognozira se ledena kiša koja će se mestimično lediti na tlu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *