Džudista Nemanja Milić odbranio titulu šampiona

diploma

Takmičar Džudo kluba „Partizan“ Nemanja Milić odbranio je titulu šampiona Srbije za seniore u kategoriji do 60 kilograma. Prvenstvo Srbije održano je juče, 4. marta, u Zrenjaninu, a okupilo je najbolje džudiste iz cele zemlje.

Kako je rekao Milić, odbranjena titula predstavlja ogroman rezultat za njega. – Drago mi je što sam uspešno odbranio titulu, pošto je bila vrsta pritiska na mene. I pored toga sam sve uspešno odradio. Na državnom sam imao tri meča koja sam brzo i efikasno rešio – rekao je prvak države.

20180305_111137Kikindski Džudo klub pored njega su predstavljali još i Dejan Grujić, Dejan Volaš i Nevena Milić. S obzirom na težinu takmičenja, prema rečima trenera Branislava Zarića, ostvareni rezultat je fantastičan.20180305_111119 –  Nemanja je uradio ono što smo svi očekivali od njega, jeste da je junior ali vrlo je uspešan, vrlo je dobar džudista i mislim da uspeh nije mogao da izostane. Titula šampiona je dobar rezultat za Klub, za njega samog i za naš grad.  Dejan Grujić nije imao sportske sreće i nije uspeo da dođe do borbe za medalju, dok je Nevena Milić bila u borbi za medalju, ali nije imala sreće i nije uspela da je osvoji. S obzirom da je kadetkinja to nije veliki peh i mislim da će njeno vreme doći – rekao je trener.

Takmičare džudo kluba „Partizan“ u narednom periodu očekuju mnogobrojna takmičenja. Prvo u nizu je Evropski kup u Zagrebu, na kojem će nastupiti kadeti Slobodan Bakić i Nevena Milić. – Nevena Milić je prvak države za kadete do 48 kilograma, a Slobodan Bakić je u kategoriji +90 kilograma osvojio drugo mesto. Samim tim pokazali su izvestan kvalitet i ovde će nastupiti na nekoliko evropskih kupova na kojima ako ostvare neki značajan rezultat takmičiće se na prvenstvu Evrope ili Olimpijadi mladih – rekao je Zarić.

Nakon što je odbranio titulu šampiona Srbije za seniore, Milića očekuju takmičenja u njegovoj uzarasnoj kategoriji, odnosno juniorskoj. – U narednom periodu me očekuje vojvođansko i državno za juniore i Evopski kup i ako napravim rezultat ići ću na Evropsko prvenstvo, a napraviću rezultat – izričit je Nemanja Milić.

diploma

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *